Nedjelja, 3 srpnja, 2022

Otkriven podzemni kršćanski grad

Pročitajte i ovo

U Turskoj je otkriven još jedan podzemni grad za koji se vjeruje da je bio dom za brojne kršćane suočene s progonima u vrijeme Rimljana.

Podzemni grad pronađen je u okrugu Midyat u provinciji Mardin u blizini sirijske i iračke granice. Arheolozi izvještavaju o pronalasku “bogomolja, silosa, bunara i prolaza s hodnicima”. Gani Tarkan, voditelj iskapanja, rekao je da je “prvo izgrađen kao skrovište ili prostor za bijeg”. Kao što je poznato, kršćanstvo nije bilo službena religija u drugom stoljeću. Obitelji i skupine koje su prihvatile kršćanstvo uglavnom su se sklanjale u podzemne gradove kako bi pobjegle od progona Rima te su formirale podzemni grad.

Otkopano je samo 5% grada, ali se pokušava iskopati i ostatak. Vjeruje se da je najveći te vrste i među više od 40 drugih gradova otkrivenih u Turskoj, javlja ICC.

Midyat se smatra “gotovo muzejom na otvorenom” zbog svoje bogate povijesti uključujući crkve, džamije i samostane, a otkriće jednog ovakvog nalazišta zasigurno će pospješiti turističku ponudu. Prema procjenama u kontinuitetu je naseljen 1 900 godina.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Bolnica Travnik dočekala četvero novih specijalista u svom kadru: Dr. Šatrović organizirao prigodan prijem

U kabinetu direktora JU Bolnica Travnik, direktor ove Ustanove dr. Adnan Šatrović jučer je organizirao prijem za specijaliste koji...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo