Petak, 2 prosinca, 2022

Otkrivamo: Zeničanin pronađen tijekom vikenda mrtav u stanu bavio se glazbom, živio u Kanadi, vratio se u BiH prije tri godine

Pročitajte i ovo

Zeničanin o čijoj nesretnoj sudbini putem portala Zenicablog saznala je cjelokupnu javnost u regionu, zvao se Arsen Torlaković iu trenutku smrti imao je 62 godine.

Iako smo ovaj podatak imali od predstavnika Kućnog savjeta, mnogo više podataka o njegovom životu i sudbini dobili smo od Faika Čička, našeg sugrađanina i suvremenog suradnika Zenicabloga, koji nas uglavnom izvještava o aktivnostima Aero-kluba, a ponekad i aktivnostima Instituta “Kemal Kapetanović”, gdje zaposlen.

“Arsen je posljednje dane i sedmice proveo u dobrovoljnoj samoći, po vlastitoj odluci. On se već neko vrijeme distancirao od prijatelja i poznanika, vjerojatno je to bila posljedica bolesti od koje je bolovao. Arsen je bolovao od akutnog “Alzhajmera” tj. zaboravnosti, što ga je postupno odvajalo od rodbine i prijatelja. Rođen u Zenici 1960. godine gdje je odrastao, kao veseo dječak nadaren posebno za muziku”, kaže nam Faik.

Završio je Muzičku školu i Muzičku akademiju u Sarajevu. Nakon školovanja zaposlio se u školstvu kao nastavnik muzičkog odgoja. Predavao je muzički odgoj u školi u Janjičima i bivšoj osnovnoj školi “Sead Škrgo”. U Zenici se i oženio i radio do izbijanja rata kada je zajedno sa suprugom napustio Bosnu i Hercegovinu i na kraju završio u Kanadi.U Kanadi je također nastavio raditi u obrazovanju, ali se bavio i sviranjem. Njegova ljubav u muzici je bio jazz, tako da je u više navrata aktivno sudjelovao na pariškom Jazz festivalu. Snimio je dva CD-a jazz glazbe, jedan pod nazivom „The Yellow house“, a drugi nikad nije objavljen, prema njegovim navodima ostao je na matrici u Kanadi.Nakon razvoda sa suprugom sa kojom nije imao djecu on se vraća u Zenicu 2019. godine. Veliki njegov prijatelj rahmetli Nedžad Fejzić mu je dao stan na korištenje u kojem je pronađen mrtav. U Zenici se povlači u samoću iako je bio pokušaj od strane „starog“ društva da se uključi i da izađe iz samoizolacije, ali ga je bolest spriječila u tome, kaže njegov bivši prijatelj Faik Čičak.

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Osoba E.Đ. iz Viteza prijetila premijeru SŽ, pretresom mu pronašli automatsku pušku!

Jučer, 30. studenog 2022. godina obaviještena je Uprava policije MUP-a Županije Sarajevo da je Vlada Županije Sarajevo zaprimila pismenu...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo