Subota, 2 srpnja, 2022

Otkazano slanje britanskih padobranaca u BiH nakon snimka orgijanja vojnika u kasarni

Pročitajte i ovo

Novi komandant britanskih oružanih snaga general Patrick Sanders otkazao je slanje padobranskog bataljona u BiH i na Kosovo nakon što je u javnosti objavljen snimak na kojem se vidi da padobranci učestvuju u orgijama u vojnoj bazi.

Kako piše Indenpendent, oficir padobranske jedinice general Andrew Harrison u pismu upućenom Sandersu naveo je da je “privremeno izgubio povjerenje” u jedinicu Trećeg padobranskog bataljona.

“Ovaj bataljon ima izvanrednu reputaciju, u službi je britanskog naroda i svaki od pripadnika je razočaran zbog gubitka šanse da ponovo bude na zadatku na Balkanu”, naveo je Harrison u pismu.

On je dodao da je odluka generala Sandersa zasnovana na nedavnim disciplinskim incidentima u kasarni “Merville” iz koje su snimci kasnije dospjeli u javnost.

Na snimku koji se pojavio ranije ovog mjeseca prikazana je žena koja ima seks sa osam pripadnika 16. jurišne zračne brigade u kasarni Merville u Colchesteru, Essex, dok su desetine drugih vojnika gledali, a neki ih bodrili. Prema Kraljevskoj vojnoj policiji, žena je bila civil koji je navodno prokrijumčaren u bazu oko 30 puta u proteklih pet mjeseci.

Snimci su bili “prilično slikoviti u detaljima”, rekao je vojni izvor za Times, pokazujući seksualne radnje u različitim dijelovima kasarne. Dok je RMP utvrdio da je orgija bila sporazumna, Sanders je rekao da se ta aktivnost mogla protumačiti kao “ponižavanje žena” i nazvao je “neprihvatljivom, korozivnom i štetnom po reputaciju vojske”.

Oko 300 pripadnika padobranske jedinice trebali su u septembru biti raspoređeni na Balkanu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
IZVOR:klix.ba

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Mobilni radar u Busovači danas na 4 lokacije

PS BUSOVAČA Najavljene radarske kontrole za 02. 07. 2022. - PS BUSOVAČA 16:00 do 17:30 sati ulica N.Š.Zrinski (kod ug.ob.KIM) 18:00 do 19:30...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo