Četvrtak, 6 listopada, 2022

Osuđen zbog silovanja maloljetnice u Busovači

Pročitajte i ovo

Vijeće Kantonalnog suda u Novom Travniku, kojim je predsjedavala sutkinja Lazarela Porić, proglasilo je krivim osobu R.A. zbog silovanja te ga je osudilo na 34 mjeseca zatvora.

OPEKOTINE NA NOZI

Proglašen je krivim jer je od 1.7. do 15.7. 2019. godine, u jutarnjim satima u jednom ugostiteljskom objektu u Busovači, silovao maloljetnu H. H. U presudi se navodi da je u pomenuti objekt Golfom iz Zenice do Busovaču dovezao maloljetnu H. H. i njenu prijateljicu R. J. Nakon kraćeg zadržavanja maloljetnica je otišla na sprat ugostiteljskog objekta, u sobu da se odmori, gdje je i zaspala. Pri tome je ostavila otključana vrata, a u sobu je ušao osuđeni. U cilju zadovoljenja svog spolnog nagona uz upotrebu sile, prisilio je oštećenu na spolni odnošaj, tako da je počeo dirati rukama, što je maloljetnicu probudilo. Rekla mu je da ne želi odnos s njim, te se odupirala i protivila, ali se on na to nije obazirao, već je djevojčicu opekao cigaretom u predjelu noge. H. H. ga je potom udarila nogom i pokušala da ustane s kreveta, ali je osuđeni tada počupao za kosu i šakama udarao po tijelu te na koncu skinuo i silovao.

Kantonalni sud u Novom Travniku objavio je dana 11.02.2022. godine nepravomoćnu presudu kojom je oglasio krivim ovog optuženika zbog kaznenog djela „silovanje” iz članka 203. stavak 6. u vezi sa stavkom 2. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine na kaznu zatvora u trajanju od 2 (dvije) godine i 10 (deset) mjeseci. Na temelju odredbe članka 202. stavak 4. Zakona o kaznenom postupku Federacije Bosne i Hercegovine optuženi se u cijelosti oslobađa dužnosti naknade troškova kaznenog postupka.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Pronađena djevojčica iz srednje Bosne. Predana je roditeljima

Na području Olova je pronađena 16-godišnja djevojčica Sanja Dunđer, za kojom su tragali pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo