spot_img
spot_img
Subota, 13 travnja, 2024

Osuđen zbog obiteljskog nasilja: Napao suprugu tavom, pokušao ubiti rođaka sjekirom i prijetio bratu paljenjem

Županijski sud u Zenici izrekao je presudu protiv T. H., osudivši ga na jedinstvenu kaznu od tri godine zatvora zbog serije nasilnih djela, uključujući nasilje nad suprugom i djecom, tučnjave sa rođakom kojeg je pokušao ubiti sjekirom te sukobom sa bratom kojem je razbio automobil i polio ga benzinom.

U ovoj prvostupanjskoj i nepravomoćnoj presudi, T. H. je proglašen krivim za produženo kazneno djelo nasilničkog ponašanja u kombinaciji s kaznenim djelima oštećenja tuđe stvari i pokušaja ubojstva. Incidenti koji su doveli do presude dogodili su se u mjestu Gradište, u blizini Zenice.

Incident se odvijao 28. listopada 2023. godine, kada je T. H. u kući koju dijeli s A. S. i njenih petoro djece, oko 12 sati počinio niz nasilnih djela. Prema sudskim dokumentima, T. H. je verbalno napao A. S., vrijeđajući je, a zatim izazvao fizičku štetu bacanjem posuđa i razbijanjem prozora. U daljnjem nasilnom ispadu, upotrijebio je tavu kojom je udario A. S. po lijevoj butini, dok su se djeca nalazila u drugoj prostoriji.

Ova presuda označava važan korak u borbi protiv nasilja u obitelji i širi poruku o nultoj toleranciji prema nasilju u društvu. Proces pravne pravde nastavit će se dok presuda ne postane pravomoćna.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti