Petak, 2 prosinca, 2022

Osobe iz središnje Bosne sudjelovale u ‘pranju novca’, preko računa u Kini iznijeli milijune eura!

Pročitajte i ovo

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv pet osoba, koje se terete za udruživanje radi činjenja krivičnih djela i pranje novca.

Optužnicu je potvrdio Sud BiH protiv:

1. Nedžad Imširović, zv. Kunić i Čarli, rođen 1969. godine u Orašju
2. Dževad Imširović, rođen 1966. godine u Donjem Vakufu
3. Vedin Imširović, zv. Vedo i Čarli, rođen 1996. godine u Dortmundu, SR Njemačka
4. Amar Imširović, rođen 1971. godine u Travniku
5. Nizar Tukulj, rođen 1996. godine u Vinkovcima, R Hrvatska

Optuženi se terete da su, tijekom 2014. i 2015. godine, nakon što su saznali da određeni broj osoba iznosi velike količine novca iz BiH u R Hrvatsku, a koji potiče od neprijavljenih dobiti i prihoda i izvršenih poreznih utaja, najčešće od poslovanja firmi i poduzeća u vlasništvu državljana NR Kine, uglavnom na području Brčko Distrikta BiH, djelujući kao organizirana grupa, u više desetina navrata, iznosili izuzetno velike količine novca, u iznosima između 15.000 i 142.000 eura, nezakonito preko državne granice BiH u R Hrvatsku.

Nakon toga, izneseni novac je uplaćivan na račune optuženih u platnom prometu R Hrvatske, nakon čega su uplate transferirane na račune osoba u NR Kini, a optuženi bi kao naknadu za izvršenje krivičnog djela, uzimali za sebe dogovoreni postotak novca, pa su tako ostvarili nezakonitu imovinsku korist u velikim iznosima, priopćilo je Tužiteljstvo BiH.

Istragom je utvrđeno da je na navedeni način nezakonito iz BiH izneseno više milijuna eura, koji su s područja Hrvatske transferirani na račune osoba u NR Кini.

Također, predloženo je i oduzimanje oko 700.000 KM zaplijenjenih u pretresima. U okviru istrage u ovom predmetu borbe protiv međunarodnog pranja novca, ostvarena je značajna suradnja s partnerskim institucijama R Hrvatske, dodali su iz Tužiteljstva BiH.

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Osoba E.Đ. iz Viteza prijetila premijeru SŽ, pretresom mu pronašli automatsku pušku!

Jučer, 30. studenog 2022. godina obaviještena je Uprava policije MUP-a Županije Sarajevo da je Vlada Županije Sarajevo zaprimila pismenu...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo