spot_img
spot_img
Subota, 13 travnja, 2024

Osnovna škola “Busovača” u znaku šarenih čarapa za Svjetski dan osoba s Down sindromom

Prekjučer je Osnovna škola “Busovača” obilježila Svjetski dan osoba sa Down sindromom, dan posvećen podizanju svijesti o pravima, uključenosti i dobrobiti osoba koje žive s ovim sindromom. Šarene čarape, prepoznatljiv simbol ovog dana, nosile su se kako bi se javnosti skrenula pažnja na važnost prihvaćanja različitosti i mogućnosti osoba s Down sindromom.

Šarene čarape, koje često nisu uparene, simboliziraju jedinstvenost i različitost svake osobe sa Down sindromom, naglašavajući da iako se možda razlikujemo u nekim aspektima, svi smo jednaki i zaslužujemo jednak tretman i mogućnosti. Ova inicijativa služi kao podsjetnik da je integracija osoba s Down sindromom u društvo ne samo moguća, već i obogaćuje zajednicu širim razumijevanjem i prihvaćanjem.

Poruka iz Osnovne škole “Busovača” jasna je: “Sjetite se da smo upravo u različitostima SVI jednaki i jednakovrijedni.” Ovaj događaj ne samo da educira učenike i širu zajednicu o Down sindromu, već i jača solidarnost i podršku za one koji žive s ovim sindromom, te potiče na stvaranje inkluzivnijeg društva za sve.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti