Oskarovac „Povratnik“ u kinu „Theatre“ u Busovači

0
345
Ovoga tjedna u našem kinu Theatre možete pogledati film POVRATNIK koji je osvojio 3 Zlatna globusa te ima najviše, čak 12, nominacija za nagradu Oscar i to – nominacije za najbolji film, najbolju režiju, najboljeg glavnog glumca (DiCaprio) i najboljeg sporednog glumca (Hardy).

Film je dobio pozitivne ocjene od kritičara, koji su pohvalili nastupe DiCapria i Hardya, Iñárrituovu režiju, i kinematografiju Lubezkog. Nominiran je za 12 Oscara, što je najviše za ceremoniju, uključujući i Oscara za najbolji film, najbolju režiju, najboljeg glumca (DiCaprio) i najboljeg sporednog glumca (Hardy).

Film je nspiriran istinitim događajima. Povratnik je uzbudljivo filmsko remek djelo koje prikazuje epsku avanturu preživljavanja jednoga muškarca i izuzetnu moć snage ljudskoga duha. U ekspediciji u neistražene dijelove američke divljine, legendarnog istraživača Hugha Glassa (Leonardo Di Caprio) brutalno je napao medvjed, a pripadnici njegovog tima, predvođeni Johnom Fitzgeraldom (TomHardy) su ga tako teško povrijeđenog ostavili da umre u divljini. Vođen jakom voljom kao jedinim oružjem, okružen surovom zimom i neprijateljskim plemenima, Glass se bori za život, dok želja za osvetom nad do jučerašnjim prijateljima ne jenjava.

 FB_IMG_1453384375528

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.