Srijeda, 27 siječnja, 2021

Osim zimske opreme, evo što je još dobro imati od nedjelje

Pročitajte i ovo

Pretres u kampu ‘Blažuj’, 17 migranata bit će protjerano iz BiH

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Sarajevske županije, uz asistenciju Službe za poslove sa strancima BiH, danas su od 05.30...

Noćno skijanje na Busovačkoj planini

Na Busovačkoj planini organizirat će se noćno skijanje svakog petka i subote, od 18 do 21 sat. Cijena karte za...

Za neosnovan kućni pritvor u FBiH – 20 maraka po danu

Vlada Federacije BiH utvrdila je danas da visina naknade nematerijalne štete za neosnovani kućni pritvor sa elektronskim nadzorom iznosi...
U Bosni i Hercegovini od nedjelje, 15. studenoga, do 15. travnja obvezno je posjedovanje i korištenje zimske opreme na vozilima.

Kako je Feni rečeno iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK), prema važećim zakonskim propisima pod zimskom opremom za motorna vozila do osam sjedišta i najveće dozvoljene mase do 3,5 tona podrazumijeva se da imate gume sa zimskim profilom na svim kotačima (dubina gazećeg sloja minimalno četiri milimetra) ili gume s ljetnim profilom (dubina gazećeg sloja minimalno četiri milimetra) i u priboru odgovarajuće lance koji se postavljaju na pogonske kotače u slučaju zimskih uvjeta.

Za vozila s više od osam sjedišta i dozvoljene mase preko 3,5 tona uz gume sa zimskim profilom na pogonskim kotačima potrebno je imati lance za snijeg, lopatu i vreću pijeska od 25 do 50 kilograma, ili gume s ljetnim profilom i odgovarajuće lance koji se postavljaju na pogonskim kotačima u zimskim uvjetima te lopatu i vreću pijeska od 25 do 50 kilograma, naglašavaju iz BIHAMK-a.

Pored obvezne opreme u automobilu, dobro je u prtljažniku imati strugalicu za led, sprej za odleđivanje brave, baterijsku lampu, manju lopatu, auto punjač za mobilni telefon, flašu vode i energetske pločice. Mobilni telefon bi trebali nositi, da biste u nepredviđenim situacijama mogli pozvati pomoć, poručuju građanima iz BIHAMK-a.

Kako na niskim temperaturama ne bi došlo do velikih oštećenja, vozilo treba biti adekvatno pripremljeno.

Najčitanije zadnjih 7 dana

- Marketing -

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

- Marketing -

Posljednje objavljeno

Bill Gates: Siromašnije zemlje zaostajat će 6-8 mjeseci s cjepivima protiv covida-19

Siromašnije zemlje u najboljem će slučaju zaostajati 6 do 8 mjeseci s nabavkom cjepiva protiv covida-19 u odnosu na...
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo