spot_img
spot_img
Subota, 13 travnja, 2024

Osam mjeseci prije izbora: Asim Mekić potvrdio da će se kandidirati za načelnika Općine Busovača

Asim Mekić, aktualni načelnik Busovače, ponovno će se kandidirati za tu dužnost. Osim što je najavio kandidaturu, Mekić je sinoć ponovno izabran i za predsjednika Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) Srednjobosanskog kantona, s mandatom od četiri godine.

Ova odluka potvrđena je na skupu u Travniku, gdje su, pored Mekića, izabrani ipotpredsjednici SDA za Srednjobosanski kanton: Melika Mahmutbegović iz Bugojna, dosadašnja podpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine, te Admir Hadžiemrić, bivši načelnik Travnika.

U izjavi za medije, Mekić izražava zahvalnost za podršku lokalnih SDA organizacija i ističe snažnu infrastrukturu stranke koja mu omogućava da se s povjerenjem kandidira za novi mandat.

Naglasio je važnost nastavka rada u interesu građana Busovače, težnju za suradnjom s političkim organizacijama usmjerenim na poboljšanje društvenog i ekonomskog okruženja općine, te odbacivanje nepotrebnih sukoba koji su povremeno obilježavali prošlost. Mekić vjeruje da su građani prepoznali njegov rad i trud te s optimizmom gleda na predstojeće izbore.

Asim Mekić, trenutni načelnik Općine Busovača, započeo je svoju političku karijeru kao načelnik još 2008. godine, kada je uspio osvojiti prve izbore u konkurenciji s tadašnjim načelnikom Nikicom Petrovićem iz HDZ BiH, pobijedivši ga u vrlo tijesnoj utrci.

Od tada, Mekić je kontinuirano zadržavao svoju poziciju, pobjeđujući HDZ BiH kandidate na izborima 2012., 2016. i 2020. godine, svaki put s relativno malom do srednjom razlikom u broju glasova.

Predstojeći lokalni izbori 2024. godine predstavljaju novi izazov i priliku za Mekića. Sa zanimanjem iščekujemo kandidata koji će biti izabran od strane HDZ BiH u Busovači kao njegov protukandidat. Ovi izbori će ponovno testirati Mekićevu popularnost i podršku među biračima te utvrditi hoće li se nastaviti njegova vladavina ili će doći do promjene u vođenju općine.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti