Četvrtak, 1 prosinca, 2022

Ogroman uspjeh za Busovaču i BiH: Film “Amanet” od 12. mjeseca u kinima širom Europe!

Pročitajte i ovo

Igrani film „Amanet“, koji je za manje od tri tjedna prikazivanja u bosanskohercegovačkim kinima pogledalo preko 17 000 ljudi, od prosinca publika će imati priliku gledati i u europskim kinima u Švicarskoj, Luksemburgu, Njemačkoj, Austriji i Švedskoj. Igrani film „Amanet“ će igrati u lancima kina ODEON, Hollywood Megaplex, UCI, CINEMAXX i mnogim drugim prepoznatljivim europskim i svjetskim multipleksima.

Nakon velikog uspjeha u bosanskohercegovačkim kinima, interes za projekcije igranog filma „Amanet“ širom Europe je veliki, a u većini europskih gradova distribucija počinje 03. i 04. prosinca.

Osim europske distribucije filma, isti će svoje prikazivanje nastaviti i u Bosni i Hercegovini, gdje publika svaki dan, u različitim terminima, ima priliku da uživa u ovoj komediji. Također, osim prepoznatljivih multiplexa i kino dvorana, počela je i distribucija putem pokretne kino opreme pa će tako i publika u manjim bosanskohercegovačkim gradovima i općinama koje nemaju digitalizirane dvorane, imati priliku da uživa u filmu.

„Amanet“ je komedija o ljubavi, prijateljstvu i tradiciji, a uloge tumače: Zlatan Školjić, Iva Filipović, Nusmir Muharemović, Faketa Salihbegović Avdagić, Adem Smailhodžić, Irfan Kasumović, Mugdim Avdagić, Emina Muftić, Sabina Kulenović, Faik Salihbegović, Dževad Hasanbegović, Emrah Halilović, Tihana Miličević, Almir Nakić, Lamija Muminović i drugi.

Film je producirala produkcijska kuća Hudhud pro u koprodukciji sa AmfiTeatrom Busovača i Preporodom Busovača. Autor scenarija i režije na filmu je Mirza Begović, direktor fotografije i montažer na filmu je Nevres Softić, koscenarista na filmu je Nijaz Begović, dok originalnu muziku za film potpisuju Ahmet Šabić i Eldin Huseinbegović. Kamera i dron operater na filmu je Ajdin Hasanić, a isti je sniman u selu Podstijena u Busovači. Distributer filma za Bosnu i Hercegovinu je Una film, a za europsko tržište distributerska kuća Helse Kulturverein.

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Ivana Knoll ne mari za katarska pravila

Najzgodnija navijačica na Svjetskom prvenstvu u Kataru odlučila je promijeniti pravila odijevanja pa se tako u jednodijelnom kupaćem kostimu...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo