Četvrtak, 26 svibnja, 2022

Oduzete puške i duhan u vrijednosti od 137 tisuća KM!

Pročitajte i ovo

Tom prilikom izvršen je pretres vozila.

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje, Regionalni centar Mostar, u suradnji sa policijskim službenicima MUP TK PS Kladanj i Graničnom policijom BiH oduzeli su veću količinu duhanskih prerađevina i lovačke puške u vrijednosti od oko 137.000 KM.

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje, Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja RC Tuzla u suradnji sa policijskim službenicima MUP TK-a PS Kladanj na osnovu operativnog rada i poduzetih operativnih taktičkih mjera na području općine Kladanj uočili su vozilo u kojem se nalazila veća količina sitno rezanog duhana namijenjenog za daljnju distribuciju i prometovanje.

Tom prilikom izvršen je pretres vozila, a sve u skladu sa instrukcijama i uputama Tužiteljstva BiH i naredbom Suda BiH.  Prilikom izvršenog pretresa pronađeno je 120,8 kg sitno rezanog duhana bez akciznih markica, koji je privremeno oduzet. Također, u nekoliko odvojenih akcija na području koje pokriva RC Tuzla oduzeto je od 3 osobe 125 kg sitno rezanog duhana  i 50.884 komada ručno motanih cigareta.

Pojačanim aktivnostima u vezi sa provođenjem poštivanja propisa, a usmjeravajući se na rizične lokacije kao što su granični prijelazi i carinske ispostave, ovlaštena službena lica Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja RC Tuzla od početka godine otkrili su više nepravilnosti: šest nepravilnosti na graničnim prijelazima Rača, Orašje i carinskoj ispostavi Tuzla kojom prilikom je pronađena veća količina neprijavljene i skrivene robe (kompjuterska oprema, dijelovi za skupocjena vozila, markirana obuća, digitalni aparati za tlak), kao i robe za koju su potrebne posebne dozvole i odobrenja.

Detaljan pregled pošiljke selidbenih stvari pristigle iz SAD-a izvršen je uz asistenciju policijskih službenika Centralnog istražnog ureda Granične policije BiH i carinskih službenika CI Tuzla kojom prilikom su pronađene 2 specijalne lovačke puške. U tijeku poduzimanja mjera iz svoje nadležnosti korištena je specijalistička oprema (CT-30) kao i vozila donirana od strane Američke ambasade putem programa EXBS.

Vrijednost oduzetih predmeta u ovim operativnim aktivnostima iznosi 137.000,00 KM, te su izrečene kazne u iznosu od 12.800,00 KM.

Protiv osumnjičenih osoba, a  zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo Nedozvoljen promet akciznih proizvoda, iz člana 210 a, Zakona o izmjenama i dopunama Kaznenog zakona BiH („Sl. glasnik BiH“, broj: 08/10), bit će podnesen Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu i izvršitelju Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Maturanti pozirali s ustaškim pozdravom, profesorica ponosno objavila sliku

Profesorica hrvatskog jezika u Industrijsko-obrtničkoj školi u Slavonskom brodu, na svom je Facebook profilu objavila fotografiju maturanata te škole...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo