spot_img

Održano druženje „Jastrebova“ u Kiseljaku

U Docima kod Kiseljaka danas je po prvi put održano neformalno okupljanje pripadnika 3. gardijske brigade HVO „Jastrebovi“. Događaj je okupio bivše suborce i pripadnike brigade iz općina Središnje Bosne i Zeničko-dobojske županije, s ciljem da se ova okupljanja ubuduće održavaju redovito.

Okupljene su pozdravili predstavnici braniteljskih udruga Miroslav Škoro, načelnik općine Kiseljak Mladen Mišurić Ramljak te jedan od zapovjednika brigade, general Mario Bradara. Istaknuli su važnost ovakvih susreta za očuvanje ponosa i dostojanstva hrvatskih branitelja.

Treća gardijska motorizirana brigada HVO „Jastrebovi“ osnovana je 18. siječnja 1994. godine i sudjelovala je na brojnim bojišnicama diljem BiH, stekavši reputaciju jedne od najuspješnijih postrojbi HVO-a.

Nakon rata, brigada je postala dio Vojske Federacije BiH. Reformom obrane 2005. godine, Vojska Federacije BiH integrirana je u Oružane snage Bosne i Hercegovine, koje danas uključuju tri pukovnije, od kojih je 1. pješačka (gardijska) pukovnija nasljednica HVO-a.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti