spot_img
spot_img
Srijeda, 17 travnja, 2024

Održana promocija romana “Nemoj poći sada”, autora Mirze Begovića

Sinoć je u velikoj sali općine Busovača pred oko 50 posjetitelja održana promocija romana “Nemoj poći sada” autora Mirze Begovića.Roman “Nemoj poći sada” je jedno od prvih Mirzinih književnih djela, a radnja romana bavi se mladalačkim seksualnim fantazijama, ali seksom nije opterećena („ne bavi se seksom, nego pokušajem seksa“). Roman je fokusiran i na jednostavnost i karakterističnu naraciju. Isti je napisan u vrlo kratka tri dana, a radnja romana, kao i svega ostalog što Mirza stvara, vezana je za selo Putiš, mjesto gdje je Mirza odrastao.

Promotor romana, uz autora, bio je profesor Dženan Skelić, a voditeljica promocije bila je Emira Halilović. Za zabavni dio sinoćnje promocije pobrinula je se Mirsada Ćatić Mekić uz pratnju Joze Krište. Spomenuti dvojac izveo je pjesme “Sve smo mogli mi” i “Kad ja pođoh na Bembašu”.

Mirza Begović mladi je bh. redatelj i pisac koji do sada, iza sebe ima nekoliko veoma zapaženih projekata. Režirao je dugometražne igrane filmove “Labirint”, “U zabludi” te film “Crta”, nekoliko kratkih igranih filmova od kojih se izdvajaju naslovi “Zavičajne niti”, “Vremenski ogrtač”, “Dva svijeta” itd. Okušao se i u dokumentarnim filmovima režirajući filmove “Ovo je i moj grad”, “Kirenjani” i “Božanstvena komedija”. Pored filma, Begović je režirao i predstave “Vremenski ogrtač” te već predstavljenu “I skakavac ima dušu”.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM