spot_img
spot_img
Petak, 14 lipnja, 2024

Održana konstituirajuća sjednica Sabora KSB, zastupnicima uručena Uvjerenja o dodjeli mandata (FOTO)

Danas je u Travniku održana konstituirajuća sjednica Sabora Županije Središnja Bosna na kojoj su zastupnicima uručena Uvjerenja o dodjeli mandata. Mandate su uručili članovi Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, a primilo ih ukupno 30 novoizabranih zastupnika.

Iz reda HDZ BiH izabrani su Ilija Nakić, Suzana Krišto, Anto Matić, Ana Šindrić, Dražen Matišić, Boris Mrnjavac, Ivo Šimunović, Antonija Miličević i Lucija Pavlović.

Iz reda SDA izabrani su Tahir Lendo, Melisa Kajmak, Sedžad Milanović, Amir Šečibović, Semina Mukić, Salkan Merdžanić, Eldin Delić, Irma Čorbić, Amra Huseljić, Nežad Orman i Belmina Fatić.

Iz SDP su izabrani Senad Selimović, Ljubinka Atansijević, Edin Gekić i Admir Škandro. Iz Naroda i pravde Haris Kaniža i Mensura Karić. Iz DF-a Amir Orlović i Željka Matković, a iz HDZ 1990 Anto Bilić i Tanja Matošević.

U nastavku sjednice osnovani su klubovi zastupnika konstitutivnih naroda. Za predsjednika Kluba zastupnika hrvatskog naroda izabran je Ilija Nakić (HDZ BiH). Predsjednik Kluba zastupnika bošnjačkog naroda je Eldin Delić (SDA), a Ljubinka Atanasijević (SDP) izabrana je za predsjednicu Kluba zastupnika sprskog naroda.

Osnivana su i privremena saborska radna tijela – povjerenstvo za izbor i imenovanje i administrativno povjerenstvo. Nastavak konstituirajuće sjednice zakazan je za četvrtak, 1. 12. 2022. godine u 13 sati.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti