spot_img
spot_imgspot_img
Srijeda, 28 veljače, 2024

Održana 6. redovita sjednica OO Mladeži HDZ BiH Busovača: Nastavak aktivnosti na unaprijeđenju položaja mladih

U prostorijama Općinskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) u Busovači, u ponedjeljak je održana šesta po redu redovita sjednica Općinskog odbora Mladeži HDZ BiH Busovača kojom je predsjedala predsjednica odbora i dopredsjednica HDZ BiH Marija Ćosić. Uz prisutnost oko dvadeset članova odbor se osvrnuo na sveobuhvatne aktivnosti koje su realizirane u proteklom periodu, kako na lokalnoj tako i na višim razinama organizacije.

Tijekom sjednice, članovi su detaljno raspravljali o brojnim uspješno provedenim inicijativama koje su obuhvaćale širok spektar djelovanja Mladeži HDZ BiH u Busovači. Istaknute su posebno značajne aktivnosti poput Koordinacije dužnosnika Mladeži HDZ BiH u Busovači, inicijative darivanja učenika i organiziranih posjeta školama u povodu početka nove školske godine, sudjelovanja u posjeti Saboru Županije Središnja Bosna, te organizacije božićnih događanja u Busovači, među ostalima. Nastavak je planiran sličnim angažmanom i u 2024. godini, s fokusom na organizaciju Poklada u Busovači, sudjelovanje u Hrvatskom proljeću Središnje Bosne, pripreme za dopisno glasovanje i općenito izborne aktivnosti, s posebnim naglaskom na Lokalne izbore u BiH te izbore za zastupnike u EU parlamentu, te Opće i Predsjedničke izbore u Republici Hrvatskoj.

Posebna pozornost posvećena je analizi “Aktualne političke situacije” te položaju mladih u Busovači, Središnjoj Bosni i šire u BiH. Predsjednica Ćosić je naglasila kako je HDZ BiH, pod vodstvom predsjednika dr. Dragana Čovića, u proteklom razdoblju bio predvodnik niza kvalitetnih politika i zakonskih okvira usmjerenih na poboljšanje položaja mladih. Zahvaljujući ovim naporima, trend odlaska mladih je uspješno zaustavljen, čime se Busovača, kao i šira regija Središnja Bosna i cijela BiH, profiliraju kao mjesta koja nude bolju perspektivu za život mladih.

OO Mladeži HDZ BiH Busovača primio je k znanju informaciju da je na inicijativu vijećnika iz reda Mladeži, a na prijedlog Kluba vijećnika HDZ BiH Busovača u Općinskom vijeću Busovača, usvojen amandman o povećanju iznosa za stipendije za 2024. godinu.

Dario Plavčić, predsjednik Županijskog odbora Mladeži HDZ BiH ŽSB, informirao je prisutne o brojnim aktivnostima i projektima koje je organizirala Županijska organizacija. To uključuje posjete Demokratskom savezu Hrvata Vojvodine, susrete s vodstvom Mladeži HDZ-a Grada Vukovara, organizaciju volonterskih akcija darivanja krvi, te najavu nadolazećih projekata poput Hrvatskog proljeća Središnje Bosne.

Zaključno, sjednica je potvrdila optimizam i entuzijazam s kojim OO Mladeži HDZ BiH Busovača ulazi u 2024. godinu, potvrdivši svoju posvećenost radu na poboljšanju društvenih, kulturnih, i političkih uvjeta za mlade u svojoj zajednici.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM