spot_img
spot_img
Utorak, 28 svibnja, 2024

Održana 10. sjednica OV Busovača, usvojene važne odluke i zaključci

U četvrtak, 31. 3. 2022. godine, održana je 10. sjednica Općinskog vijeća s 12 točaka dnevnog reda.

Usvojeni su programi rada Općinskog vijeća Busovača, načelnika i općinskih službi te potvrđeni rezultati izbora u mjesnim zajednicama na području općine Busovača.
Usvojena je i važna odluka, koju općina Busovača dosad nije imala, a radi se o Odluci o načinu i uvjetima raspolaganja nekretninama u vlasništvu Općine Busovača.
Na prijedlog Kluba vijećnika HDZ-a Busovača, a prema ideji naših mladih vijećnika Marije Ćosić i Darija Plavčića, usvojeni su i zaključci koji se odnose na zgrade Policijske postaje Busovača i Doma zdravlja Busovača.
Naime, Općinsko vijeće Busovača će ovim institucijama kao i njihovim nadležnim, poslati inicijativu za rekonstrukciju i proširenje postojećih ili izgradnju novih zgrada Policijske postaje i Doma zdravlja Busovača. Ovakvi projekti bili bi od iznimne važnosti kako bi uposleni u policiji i zdravstvu imali uvjete za kvalitetno obavljanje svojih poslova.
Usvojen je i prijedlog programa razvitka zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća na području općine Busovača za razdoblje 2021.-2025. godine. Prilikom rasprave o ovoj točki dnevnog reda, klub vijećnika HDZ-a BiH tražio je da se predvide i eventualne kompenzacije za pojedince u slučaju neke prirodne nesreće.
Na današnjoj sjednici, verificiran je mandat novom vijećniku, članu Kluba vijećnika HDZ-a, Peri Lovriću, koji je zamijenio dosadašnju vijećnicu Ivanu Smoljo.
Izvor: Priopćenje Kluba vijećnika HDZ BiH u OV Busovača
Foto: grad-busovaca.com portal

1 KOMENTAR

  1. Wow, marvelous blog format! How lengthy have you been blogging for?
    you made running a blog glance easy. The total glance of your site is fantastic, let alone the
    content! You can see similar here najlepszy sklep

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti