spot_img
Petak, 8 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

Održana 10. sjednica OV Busovača, usvojene važne odluke i zaključci

U četvrtak, 31. 3. 2022. godine, održana je 10. sjednica Općinskog vijeća s 12 točaka dnevnog reda.

Usvojeni su programi rada Općinskog vijeća Busovača, načelnika i općinskih službi te potvrđeni rezultati izbora u mjesnim zajednicama na području općine Busovača.
Usvojena je i važna odluka, koju općina Busovača dosad nije imala, a radi se o Odluci o načinu i uvjetima raspolaganja nekretninama u vlasništvu Općine Busovača.
Na prijedlog Kluba vijećnika HDZ-a Busovača, a prema ideji naših mladih vijećnika Marije Ćosić i Darija Plavčića, usvojeni su i zaključci koji se odnose na zgrade Policijske postaje Busovača i Doma zdravlja Busovača.
Naime, Općinsko vijeće Busovača će ovim institucijama kao i njihovim nadležnim, poslati inicijativu za rekonstrukciju i proširenje postojećih ili izgradnju novih zgrada Policijske postaje i Doma zdravlja Busovača. Ovakvi projekti bili bi od iznimne važnosti kako bi uposleni u policiji i zdravstvu imali uvjete za kvalitetno obavljanje svojih poslova.
Usvojen je i prijedlog programa razvitka zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća na području općine Busovača za razdoblje 2021.-2025. godine. Prilikom rasprave o ovoj točki dnevnog reda, klub vijećnika HDZ-a BiH tražio je da se predvide i eventualne kompenzacije za pojedince u slučaju neke prirodne nesreće.
Na današnjoj sjednici, verificiran je mandat novom vijećniku, članu Kluba vijećnika HDZ-a, Peri Lovriću, koji je zamijenio dosadašnju vijećnicu Ivanu Smoljo.
Izvor: Priopćenje Kluba vijećnika HDZ BiH u OV Busovača
Foto: grad-busovaca.com portal

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM