Srijeda, 6 srpnja, 2022

Objavljeni rezultati obdukcije Mateja Periša

Pročitajte i ovo

Više javno tužiteljstvo u Beogradu utvrdilo je kako smrt Splićanina Mateja Periša (27) nije rezultat počinjenja kaznenog djela.

Podsjetimo, nestao je u noći 30. na 31. prosinca 2021. godine, a njegovo je tijelo pronađeno 18. svibnja u Dunavu, kod Ade Huje, prenosi Blic.

Tijelo je pronađeno u fazi poodmaklog stupnja raspadanja. Okolnosti koje su prethodile nestanku Mateja Periša, izjave osoba koje su prije nestanka bile u njegovom društvu, uz obavljenu istragu i nalaz obdukcije ne ukazuju da je njegova smrt povezana s nasiljem bilo kakve vrste, priopćilo je tužiteljstvo.

Obdukciju je obavio Institut za sudsku medicinu te je utvrđeno da na tijelu Periša nema ozljeda lubanje, vrata, trupa ni udova.

Rezultati toksikološke analize su pokazali prisutnost toksičnih koncentracija amfetamina u krvi i organima, uz prisutnost etanola. Također, u uzorku kose su identificirani kokain i benzoilekgonin u tragovima, priopćilo je Tužiteljstvo, navodeći da su vještačenje obavila tri vještaka, liječnika specijalista sudske medicine, prenosi Jutarnji list.

Podsjećamo da su pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Srbije od trenutka prijave nestanka Periša intenzivno tragali za njim i poduzeli sve mjere i radnje u suradnji s Višim javnim tužiteljstvom u Beogradu, kako bi pronašli Mateja Periša i rasvijetlili sve okolnosti njegovog nestanka. Na pronalasku Mateja Periša bili su angažirani pripadnici Policijske uprave za Beograd, Ronilačke jedinice Žandarmerije, Uprave kriminalističke policije, Policijske ispostave za sigurnost na rijekama, kao i sve policijske stanice na teritoriju Beograda, navodi se u priopćenju tužiteljstva.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Jeste li znali? Poslodavac u FBiH je dužan omogućiti radniku četiri slobodna radna dana zbog vjerskih praznika

Poslodavac u FBiH dužan je radniku omogućiti odsustvo do četiri radna dana zbog vjerskih praznika od kojeg su dva...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo