spot_img
spot_img
Subota, 13 travnja, 2024

Obilježavanje 32. obljetnice HVO-a diljem BiH

Vojna izaslanstva Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH položit će vijence i zapaliti svijeće na spomen-obilježjima u čast poginulih pripadnika HVO-a u Sarajevu, Vitezu, Tomislavgradu, Orašju i Mostaru.

Povod je obilježavanje 19. obljetnice 1. pješačke (gardijske) pukovnije Oružanih snaga (OS) BiH i 32. obljetnice Hrvatskog vijeća obrane (HVO).

Polaganje vijenaca bit će upriličeno i po gradovima i općinama u kojima je djelovao HVO, najavili su iz 1. pješačke (gardijske) pukovnije OS BiH.

U Mostaru obilježavanje započinje 8. travnja u vojarni „Stanislav Baja Kraljević“ u 13.30 sati kada je na rasporedu prijavak zamjeniku ministra obrane Slavenu Galiću i postrojavanje ešalona.

Program se nastavlja u 18:00 sati svetom misom u mostarskoj katedrali te polaganjem vijenaca kod središnjeg spomenika ispred Hrvatskog doma Hercega Stjepana Kosače u 19.30 sati.


PROTOKOL OBILJEŽAVANJA U BUSOVAČI:

10. TRAVANJ (Srijeda)

17:30h – Polaganje vijenaca i paljenje svijeća za sve poginule, nestale i umrle pripadnike HVO-a na središnjem Spomen obilježju u Busovači;

18h – Sveta misa u župnoj crkvi svetog Ante Padovanskog u Busovači.

Organizatori pozivaju sve pripadnike HVO-a, njihove obitelji, obitelji poginulih, nestalih i umrlih branitelja, kao i sve žitelje Busovače na svečano obilježavanje ove obljetnice.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti