spot_img

Novi ležeći, stare dileme: Je li uistinu potreban ‘ležeći policajac’ ispred pošte u Busovači?

Busovača, 9. 7. 2024.  –  Ležeći policajac, odnosno usporivač prometa, ponovno je postavljen u Ulici Meše Selimovića u Busovači. Ovaj put riječ je o jednom ‘ležećem policajcu’, za razliku od jesenas kad su postavljena dva koja su nakon par mjeseci uklonjena.

Novi, a možemo reći i stari ‘ležeći policajac’, postavljen je ispred zgrade Hrvatske pošte u Busovači.

Već nekoliko dana traje polemika na društvenim mrežama je li postavljanje ovog ‘ležećeg policajca’ opravdano i zaista potrebno. Za jedne je to dobro rješenje, za druge i ne baš. Neki problematiziraju i problem parkiranja u ovoj ulici gdje su automobili često nepropisno parkirani te ističu da je to veći problem jer onemogućava neometano kretanje pješaka, osobito na dijelu ulice, na raskrižju s Ulicom Branitelja domovine gdje su česte bile prometne nesreće.

Mišljenja građana

Na društvenim mrežama se mogu pronaći različita mišljenja o ovoj temi. Jedan korisnik je napisao: “Ovo je nužno radi sigurnosti, posebno zbog djece koja često prolaze ovim dijelom.” Drugi pak smatraju da “ležeći policajac” nije rješenje te da se problem parkiranja treba prioritetno riješiti.

Rješenje ili smetnja?

Dok jedni smatraju da je postavljanje “ležećeg policajca” ispred pošte u Busovači opravdano i korisno, drugi tvrde da to nije pravi način za rješavanje problema sigurnosti u prometu. Ističu da su nepropisno parkirani automobili veći problem jer onemogućavaju neometano kretanje pješaka i povećavaju rizik od prometnih nesreća.

Vaše mišljenje?

Koje je vaše mišljenje o ovom pitanju? Smatrate li da je “ležeći policajac” opravdano rješenje ili mislite da postoje bolji načini za povećanje sigurnosti u Ulici Meše Selimovića? Molimo vas da se izjasnite u anketi ispod.

FOTO: Hrvatski.ba

Novi ‘ležeći policajci’ u Busovači: Smetnja ili rješenje problema?

Uklonjeni ležeći policajci u Busovači: Ispunjena prva novogodišnja želja

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti