spot_img
spot_img
Utorak, 28 svibnja, 2024

Nova tragedija u Petrinji: Poginuo volonter

U Petrinji je danas, nešto iza 10 sati, za vrijeme radova s krova pao muškarac koji je od zadobivenih ozljeda preminuo, javila je PU Sisačko-moslavačka.

Radi se o muškarcu iz Vrbovca (1963. godište) koji je došao pomoći u sanaciji Petrinje.

Policija je Indexu potvrdila kako je volonter pao s krova. Svjedoci su pokušali reanimaciju, ali je bila neuspješna.

Podsjetimo, dvojica su vatrogasaca danas ozlijeđena na terenu gdje rade u teškim uvjetima – tako je dosad ozlijeđeno ukupno šest vatrogasaca.

Vatrogasci su radili noćas, a nastavljaju i danas raditi na uklanjanju oštećenih dimnjaka, sanaciji krovišta, uklanjanju crjepova, osiguravanju ruševnih mjesta te drugih zadaća u svrhu spašavanja i zaštite ljudskih života, izvijestili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Tijekom jutra je obavljena i smjena kako bi se dio vatrogasaca mogao odmoriti. Sve dislocirane snage iz drugih županija bile su raspoređene na području gradova Sisak, Petrinja i Glina te općine Majur kod Hrvatske Kostajnice.

NA TEREN STIŽE I PSIHOLOG

Tijekom 2. siječnja, osim svih raspoloživih vatrogasnih snaga Sisačko-moslavačke županije, bilo je angažirano ukupno 488 vatrogasaca sa 122 vatrogasnih vozila iz 17 drugih vatrogasnih zajednica županija te Državna vatrogasna intervencijska postrojba Dubrovnik HVZ-a.

Budući da ovakvi uvjeti rada izazivaju težak psihički napor za sve službe uključene u spašavanje, u pomoć vatrogascima raspoređenima na terenu stiže psiholog.

– Hrvatska vatrogasna zajednica osigurala je pružanje psihološke potpore vatrogascima na terenu, s posebnim naglaskom na ozlijeđene vatrogasce – rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković za HRT.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti