Petak, 12 kolovoza, 2022

Nastavak torture

Nova prijetnja Hrvatima Tešnja: U blizini crkve, na mjestu gdje je prije nekoliko dana napadnuta obitelj, ilustrirani pištolji i krv

Pročitajte i ovo

U jutarnjim satima u blizini crkvenog dvorišta crkve Uzvišenja svetoga Križa u Blaževcima, općina Tešanj, gdje je prije nekoliko dana napadnuta hrvatska obitelj, osvanuli su crteži pištolja i crvene boje koja bi evidentno trebala simbolizirati prolijevanje krviOvo je još jedan od napada i prijetnji koji su se dogodili u posljednje vrijeme na općini Tešanj, a usmjereni su protiv hrvatskog življa.

Poslije dvostrukoga uništavanja zastave hrvatskog naroda na spomen obilježju poginulim braniteljima HVO-a u Jelahu, potom napada na hrvatsku obitelj koja se vraćala sa sinove svadbe, ovaj incident se može protumačiti kao napad na sve župljane i katolike ovoga kraja.

Hrvatske obitelji ovoga kraja, a osobito obitelj koja je prije nekoliko dana napadnuta, sa zebnjom dočekuju noć i u strahu nezaštićeni očekuju ponovne izljeve mržnje samo zato što su Hrvati.

Pozadina svih ovih napada nije poznata, ali oni koji to čine evidentno žele izazvati incident koji može imati nesagledive posljedice, piše nam čitatelj koji je dostavio i fotografije.

 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Sve je spremno za “Ribarsko večer” u Busovači

Udruga sportskih ribolovaca Busovača uz pomoć sponzora i prijatelja drugi put u našem gradu organizira "Ribarsko večer", a sve...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo