spot_img
spot_img
Petak, 19 travnja, 2024

Njemačka kompanija planira zaposliti 2.500 radnika u BiH. Pronašli su i lokaciju?

U narednom razdoblju Tuzla bi mogla postati bogatija za kapitalnu investiciju kompanije iz Njemačke koja bi prema prvim najavama mogla da zaposli oko 2.500 radnika.

Njemačka kompanija čija djelatnost je usko vezana za auto-industriju na području FBiH, pa tako i grada Tuzla traže pogodnu lokaciju za najam ili kupovinu poslovnog zemljišta sa ili bez izgrađene infrastrukture površine 20 tisuća kvadratnih metara.

U Gradskoj upravi Tuzla već su pronašli dvije potencijalne lokacije koje bi mogle pogodovati ovoj velikoj investiciji čija će vrijednost biti preko 5 milijuna eura, saznaje Tuzlanski.ba.

S obzirom da je Tuzlanska županija najbrojniji, odnosno najmnogoljudnija i da je Tuzla blizu granica s Hrvatskom (EU) i Srbijom, ali i da ovdje ima zavidan broj kvalificirane radne snage, postoji velika mogućnost da će njemački investitor uzeti u obzir sve navedene činjenice i kako će Tuzla biti favorit u odnosu na druge gradove u FBiH za ovu krucijalno važnu investiciju što će doprinijeti ekonomskom razvoju Tuzle i Tuzlanske županije.

Također, jedan od presudnih faktora mogla bi biti i blizina Živinica, Lukavca i Srebrenika jer u sva tri ova grada ima značajan broj kvalificirane radne snage za potrebe djelatnosti kompanije iz Njemačke.

Za sada nije poznato ime investitora, ali bi taj podatak mogao biti poznat uskoro.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM