Četvrtak, 1 prosinca, 2022

Njemačka firma u BiH investira 10 milijuna eura, zaposlit će 150 osoba!

Pročitajte i ovo

Ova kompanija osnovana je 2020. godine, te su po okončanju izgradnje hale koja je završena 2022. godine.

U okviru aktivnosti Suradničke mreže i programa postinvesticijske podrške stranim firmama u BiH, predstavnici Agencije za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) posjetili su firmu Voith Hydro Bosnia d.o.o. Lukavac.

Ova kompanija osnovana je 2020. godine, te su po okončanju izgradnje hale koja je završena 2022. godine, započeli proizvodnju komponenti za hidroelektrane. Vrijednost investicije je 10 milijuna eura, a u planu je zapošljavanje 150 osoba.

Tijekom sastanka razgovarano je i o izazovima s kojima se firma susretala prilikom osnivanja kompanije i stavljanja u pogon proizvodnje. Navedene prepreke će FIPA nastojati otkloniti kroz prijedloge za poboljšanje poslovnog okruženja u BiH, rečeno je iz ove agencije.

Matična firma Voith u Njemačkoj (VH Auslandsbeteiligungen GmbH) je osnovana 1867. godine, kompanija danas ima oko 20.000 zaposlenih, prodaju od 4,3 milijarde eura i posluje u preko 60 zemalja širom svijeta, te se svrstava u red većih obiteljskih kompanija u Europi.

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Ivana Knoll ne mari za katarska pravila

Najzgodnija navijačica na Svjetskom prvenstvu u Kataru odlučila je promijeniti pravila odijevanja pa se tako u jednodijelnom kupaćem kostimu...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo