Utorak, 13 travnja, 2021

Nikolina iz Busovače vlasnica uspješnog malog biznisa: “Corona nam je otvorila nove vidike”

Pročitajte i ovo

Studio Teatar raspisao poziv za mlade glumce iz Busovače, Travnika, Vareša i Donjeg Vakufa

Studio Tetar je objavio javni poziv za mlade glumice i glumce iz Busovače, Travnika, Donjeg Vakufa i Vareša  koji...

Dostavljač postalo najtraženije zanimanje u BiH

Prema podacima Agencije za rad i zapošljavanje BiH, u odnosu na veljaču prošle godine nezaposlenost u BiH je veća...

Karakaš: SBŽ pokušava nabaviti cjepiva protiv koronavirusa

Ministarstvo zdravstva Srednjobosanske županije (SBŽ) uputilo je pismo namjere veledrogerijama te se očekuje njihov odgovor o mogućnostima nabave cjepiva...
Nikolina Znahor iz Busovače je lice koje zasigurno poznajete s Instagrama, a o njoj smo, ranije, također govorili. Nikolina je, tada, bila u ranim fazama razvijanja vlastitoga posla koji je, u međuvremenu, postao posao s punim radnim vremenom (a i više od toga).

Brend ručno rađenih dekica od Merino vune prerastao je samoga sebe i sada je My Way Nina sinonim za kvalitetno rađeni namještaj iz srca Središnje Bosne.

„Kada smo tek počeli nisam mogla ni zamisliti se gdje sam sada. Evo, posao ulazi u treću godinu svoga postojanja, a ja danas radim i po 18 sati dnevno“, prisjeća se Nikolina svojih početaka.

Pandemija je mnogim poslovima zalupila vrata poslovanja, a više nego ikada porastao je trend online kupovine. Mnogi mali biznisi su ugašeni, a samo oni najžilaviji su opstali. Nikolina i My Way Nina u periodu karantene – procvjetali su!

„Svi smo bili prisiljeni većinu vremena provoditi u kući i odjednom su se otvorila vrata novim mogućnostima. Počeli smo izrađivati komade sitnog namještaja, a svakim novim komadom smo bili ambiciozniji. Mislim da je su mnogi, upravo zbog vremena koje su provodili u kući, željeli oplemeniti svoj životni prostor i učiniti ga toplijim, ili jednostavno napraviti male preinake u interijeru… Korona se dogodila, a s njom i – naš rast“, dodaje.

Iako Nikolina i muž Zlatko danas rade gotovo cijeli dan, prije dvije godine to nije bilo tako…

- Advertisement -

„Svaki početak je težak i koliko god to bio stereotipno reći – moram to reći. Nisu prvoga dana stigle gomile narudžbi, niti se u prvoj godini posla bog zna koliko zarađivalo. Svaka zarada se investirala i mislim da je to ključ uspjeha. Ne smijem, a da ne spomenem i Ines Jarak koja je toliko toga napravila za nas, postala prava prijateljica. Kako brenda, tako i naše obitelji“, zaključuje Nikolina.

Nikolina u svom uspjehu ostaje skromna i mada je u veoma kratkom roku postigla mnogo, ne želi to nazivati uspjehom, jer kako kaže „uspjeh je moj nasmiješeni Mateo, naša topla kuća koja odjekuje njegovim stopama“, sve drugo joj je, dodaje, šlag na torti.

„Bez novca se, naravno, ne može, nećemo se lagati, ali do njega se može trudom, radom i konstantnim usavršavanjem. A do unutarnjeg zadovoljstva je već malo teže. Zato biram složiti svoje prioritete“, ističe.

Nikolina i dalje izrađuje dekice od Merino vune i ogradice za dječje krevetiće. I dalje je čuvarica dječjih snova, ali sada njeni komadi namještaja krase i brojne kozmetičke salone, domove i čekaonice. Iz njene radionice gotovo svakodnevno izađe novitet, a kupci se, bez iznimke, s novim potrebama i željama redovito vraćaju Nikolini.

„S kupcima imam jedan krasan odnos. Nastojim saslušati svakoga. Nikomu ne pokušavam prodati ono što mu ne treba. Ljudi to prepoznaju. Hvala im na tomu“…

Nikolina je ambiciozna i mlada žena, ispunjena majka i vlasnica uspješnog vlastitog posla. Nikolina je osoba koju se uzima za pozitivan primjer u svakom kontekstu, a zašto?

Zato što se, kao vuk, borila za svoje čedo. Zato što je, prije svega, čovjek…

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

- Marketing -

Posljednje objavljeno

Krizni stožer FBiH dao preporuku da policijski sat ipak ostane od 21 sat

Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva je na današnjem sastanku donio preporuku za Vladu Federacije BiH da ne skraćuje razdoblje...
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo