Petak, 27 svibnja, 2022

Nenad Periš ima nekoliko teorija o nestanku sina Mateja

Pročitajte i ovo

Nenad Periš, otac nestalog Mateja Periša, govorio je za Prvu Srpsku Televiziju.

“Ja sam uvjeren da ćemo mi Mateja pronaći. Molim Boga da bude živ. Spreman sam na svaku istinu. I to je tako”, kaže Nenad Periš.

“Vjerujte mi, ja živim za danas. Ne živim ni za sutra niti živim za jučer. Molim Boga za sutra, a živim za danas. Da se danas dogodi, da danas dođem do njega, da ga danas vidim”, kaže Periš.

“Kad sam rekao da sam spreman, onda mislim da sam vjernik i ono što je Bog odlučio, neka tako bude. Teško mi je u biti i teško mogu to prihvatiti, loš završetak, ali u tom smislu sam spreman. Molim Boga i nadam se da ću Mateja odvesti kući da sjedi pored mene u autu”, rekao je, prenosi Index.hr.

Ključna pitanja

Rekao je koja su za njega ključna pitanja u istrazi.

“Razlog izlaska iz lokala, po meni je bitno pitanje. Jer ono bi trebalo dati odgovor gdje je Matej išao. I u konačnici, ako Bog da, gdje je Matej i stigao. To mislim da je ključno pitanje. Nakon one snimke s taksijem je on želio negdje otići, u to sam uvjeren”, kaže Periš.

“Naravno da i policija i svi njezini dijelovi rade na rasvjetljivanju ne samo tog trenutka nego oni toliko daleko idu da sve svoje teze do kojih su do sada istragom došli potpuno pokušavaju okrenuti na drugu stranu i da pokušaju toliko duboko i toliko stručno rade da pokušaju po obrnutom razmišljanju riješiti slučaj. Oni ništa ne isključuju”, rekao je Nenad Periš.

Teorije o odlasku iz kluba

Još nije jasno zašto je Matej izašao iz kluba. Otac ima teorije.

“Odlazak u apartman, to mi je palo na pamet. Pare koje su bile u apartmanu, možda mu je trebalo novaca. Naći se s nekim, ne znam s kim, nije ni s kim razgovarao na telefon. Je li u nekoj komunikaciji u lokalu, ne znam, želio se s nekim naći. Ne znam, stvarno ne znam. I to je ona enigma koja me muči”, kazao je.

“Kažem, mislim da je negdje želio doći, stići. To mi ta situacija s taksijem pokazuje. Šteta što nije bio slobodan za vožnju. Ne znam, ne znam”, ispričao je Matejev otac.

Periš je uvjeren da njegov sin nije namjerno skočio u Savu

Periš je uvjeren da njegov sin nije namjerno skočio u Savu.

“On sigurno nije skočio u vodu. Kao roditelj mislim da apsolutno nije skočio u vodu. Je li se mogao okliznuti, je li mogao, ako je preskočio onu ogradu, doskok bi bio na jednoj kosini koja je možda i pod 60 stupnjeva kosa. Je li mogao tu skliznuti, udariti se… Je li to sve istina, ja to ne mogu tvrditi”, rekao je Periš.

“Ali da je namjerno skočio u vodu, u to apsolutno ne vjerujem. Jer da je zbog nekakvih razloga želio skočiti u vodu, to je mogao napraviti i ispred samog lokala iz kojeg je izašao. Tako da meni to apsolutno nije ni na kraj pameti i dopustite mi da kao roditelj kažem da u to ne vjerujem”, rekao je Periš.

Govorio kakav je Matej mladić

Potom je govorio o svom sinu.

“Matej je momak prema kojemu ja kao otac, želeći mu najbolje, nisam imao nekakvu primjedbu koju bi ja rekao nemoj tako nego ovako. Uvijek tata želi bolje, ja gledam svijet na drugačiji način nego on. Znači, on je bio momak koji je završio fakultet, otišao iz Splita u Zagreb, sam riješio stanovanje, došao do kraja. Naravno uz našu podršku, želju i support.

“Nije mu bilo teško raditi cijelo ljeto, od petog mjeseca do desetog. Imao je djevojku. Ne znam što bih vam rekao. Momak koji je potpuno normalan. Ja kao otac mogu reći, pristojan i odgojen. Teško mi je o tome govoriti”, ispričao je Nenad Periš.

“Ja imam svoj problem. Tako da me stvarno ništa ne može toliko dodatno uznemiriti. Ima i tako nekih poluinformacija koje zbunjuju, da kažem tako blago, koje možda dodatno rade nekakve boli nekome tko to čita, možda mojoj obitelji i prijateljima. Samo ću reći ne dao Bog nikome da bude u ovakvoj poziciji u kojoj sam ja i da iskuša kako to izgleda”, rekao je Nenad Periš.

Osvrnuo se i na priče o drogi

“Ja apsolutno poznajem moje dijete i ja mu vjerujem. Ja mu apsolutno vjerujem i sukladno tome nije me uopće briga što pišu. Istina će doći i jedino će me istina dovesti do moga Mateja. Osobno nikome ne zamjeram ništa. Nemamo informaciju onu koju svi čekamo, a to je gdje je Matej. Istina je također da nemamo ni onih dodatnih činjenica koje bi nas mogle dovesti do konačne situacije i konačnog odgovora. I to je ono što stvara neizvjesnost na koju nemam odgovora”, kaže Periš na kraju.

Centralna.ba

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Poznato koliko će novca nezaposlene porodilje mjesečno dobivati u FBiH

Federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača izrazio je zahvalnost što je na sjednici u četvrtak Dom naroda...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo