Nekropole stećaka uskoro obilježene turističkom signalizacijom

0
31
Potpisan Ugovor o implementaciji odobrenih sredstava za sufinanciranje postavljanja turističke signalizacije u općini Novi Travnik


Dana 18.6.2019.godine u prostorijama Ministarstva privrede SBK koje zastupa ministar gosp. Nisvet Hrnjić zaključen je Ugovor sa Turističkom zajednicom SBK, koju zastupa gosp. Miroslav Matošević.

Ugovor se odnosi na implementaciju odobrenih sredstava za sufinanciranje postavljanja turističke signalizacije u općini Novi Travnik u iznosu od 5.000,00 KM, a istom je prethodio Zahtjev za financijsku podršku od strane Turističke zajednice SBK i Odluka Vlade SBK.

Implementacijom ovog projekta povećat će se kvalitet turističke ponude na području općine Novi Travnik, a stećci kao spomenici kulture koji se nalaze pod zaštitom UNESCO-a bit će dostupniji domaćim i stranim posjetiteljima.

Nekropole stećaka uskoro obilježene turističkom signalizacijom

Nekropole stećaka uskoro obilježene turističkom signalizacijomPotpisan Ugovor o implementaciji odobrenih sredstava za sufinanciranje postavljanja turističke signalizacije u općini Novi TravnikImplementacijom ovog projekta povećat će se kvalitet turističke ponude na području općine Novi Travnik, a stećci kao spomenici kulture koji se nalaze pod zaštitom UNESCO-a bit će dostupniji domaćim i stranim posjetiocima.Dana 18.6.2019.godine u prostorijama Ministarstva privrede SBK koje zastupa ministar gosp. Nisvet Hrnjić zaključen je Ugovor sa Turističkom zajednicom SBK, koju zastupa gosp. Miroslav Matošević.Ugovor se odnosi na implementaciju odobrenih sredstava za sufinanciranje postavljanja turističke signalizacije u općini Novi Travnik u iznosu od 5.000,00 KM, a istom je prethodio Zahtjev za finansijsku podršku od strane Turističke zajednice SBK i Odluka Vlade SBK.Implementacijom ovog projekta povećat će se kvalitet turističke ponude na području općine Novi Travnik, a stećci kao spomenici kulture koji se nalaze pod zaštitom UNESCO-a bit će dostupniji domaćim i stranim posjetiocima.

Posted by SrednjaBosna.ba on Ponedjeljak, 8. July 2019.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here