spot_img

Nastavak obuke „Pokreni svoj posao“ u KSB

U Vitezu je nastavljen prvi ciklus poduzetničke obuke SIYB (Start and Improve Your Business – Pokreni i unaprijedi svoj posao)za 7 prijavljenih kandidata sa područja općina Vitez i Novi Travnik.

Obuka se provodi u okviru projekta „SARADNJOM DO BOLJE KONKURENTNOSTI – SBK“koji realizuje Lokalno partnerstvo za zapošljavanje SBK/KSB (LPZ SBK).

Projekt ima za cilj unapređenje lokalnog sistema podrške radi smanjenja broja nezaposlenih i njihovog jačeg aktiviranja na tržištu rada sa fokusom na teže zapošljive skupine.

Poduzetnička obuka SIYB (Start and Improve Your Business – Pokreni i unaprijedi svoj posao) se realizuje prema metodologiji Međunarodne organizacije rada a nakon obuke polaznici će razviti poslovne planove i prezentirati svoje ideje pred komisijom za odabir najboljih poslovnih ideja. Osim finansijske podrške u iznosu od 6.000 KM odabrani kandidati će dobiti i mentorsku podršku prilikom pokretanja i tokom razvoja biznisa u prvoj godini poslovanja.

Projekat „SARADNJOM DO BOLJE KONKURENTNOSTI – SBK“implementiraLokalno partnerstvo za zapošljavanje SBK/KSB (LPZ SBK) koga čine: Regionalna ekonomska zajednica „REZ“ d.o.o., Služba za zapošljavanje SBK/KSB, Ministarstvo za privredu SBK/KSB, Sveučilište/Univerzitet „Vitez“, Srednja mješovita tehnička škola Travnik, Centar za edukaciju mladih CEM, Općina Vitez, Općina Novi Travnik, Općina Jajce, Općina Travnik, GS-TMT d.o.o. Travnik, A&F d.o.o. Jajce, MAKS d.o.o. Vitez i PU „Linija života“ Donji Vakuf.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje SBK/KSB je jedno od 20 partnerstava uspostavljenih u BiH u okviru projekta “Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II” (LEP II), kojeg Evropska unija finansira s 4 miliona eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (MOR). Ovaj projekat ima za cilj da kroz lokalna partnerstva za zapošljavanje doprinese poboljšanju zapošljavanja u lokalnim zajednicama i unaprijedi vještine i prilike za zapošljavanje osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada.

Za više informacija o projektu LEP II, posjetite www.partnerstvo.ba i kanale društvenih mreža (Instagram, Facebook, Twitter i YouTube).

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti