“Naložim im vatru, vozim do škole – mi smo obitelj”: Učitelj Marko, tri učenika i to je cijela škola

Osnovna škola “Svetisav Mirković Nenad” kod Male Plane nadomak Prokuplja (Srbija) ima jednog od najdivnijih učitelja. Mladi Marko Čikorić (32) svakodnevno svoje učenike vozi do škole, donosi im hranu, pa i pušta crtane filmove kad dođe vrijeme pauzi.

Sa učenicima se zajedno probija i kroz smetove, a nekada sankama stižu do škole.

Već osam godina radim u školi. Imam tri učenika i mnogo ih volim, govori Marko na početku razgovora. Kako i sam kaže, oni su svi zajedno jedna obitelj.

“Vozim ih svakodnevno u školu, jer ja prolazim kroz selo i zgodno je i meni i njima da ih povezem. Kada dođemo do škole, prvo naložim vatru, a dok ja sve pripremam, njima pustim neki crtani film”, kaže učitelj.

Svaki dan, njihova je nova, zajednička avantura koja se ne zaboravlja.

“Svakodnevno smo zajedno, prije škole gledamo crtani, pa malo učimo, a onda gledamo neke dječje emisije. Kada je lijepo vrijeme, prošetamo svi zajedno po selu i uživamo u našoj prelijepoj prirodi”, priča omiljeni učitelj.

Marko je i volonter Crvenog križa, a mještani ga obožavaju.

“Volim pomagati ljudima. Svima njima je trgovina udaljena nekih 17 kilometara, pa im kupujem hranu i donosim, svi smo jako dobri. Oni su zadovoljni, kako djeca, tako i roditelji”, pomažemo se i sretni smo.

Svoju karijeru započeo je u ovoj školi, to mu je ujedno i prvi posao. Kako kaže, sada ne bi ni imao srca otići i ostaviti svoje učenike.

“Mi smo dosta napredovali, imamo razne donacije od grada, od privatnih poduzeća, djeca dobijaju paketiće, dobili smo računar od žene čiji je otac pohađao ovu školu. Ja ovdje radim i jako mi je lijepo, prvi mi je posao i sretan sam, ne bih imao srca ostaviti ih, a sa bivšim generacijama sam u kontaktu”, priča Marko, piše Telegraf.rs

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Čavara će sudjelovati na svjetskom samitu vlada u Dubaiju

Gužve na carinskim terminalima zbog primjene novog Zakona o carinskoj politici