Ponedjeljak, 3 listopada, 2022

NAKON SEDAM MJESECI: Nirmela Kurtović se vratila u Bosnu i Hercegovinu

Pročitajte i ovo

Nakon mukotrpne i teške borbe za život i ozdravljenje, Nirmela Kurtović zajedno sa sestrom Mirelom prije nekoliko dana vratila se u Bosnu i Hercegovinu i rodne Kaćune.

Kako stoji u postu koji je objavila Mirela Kurtović, Nirmela se osjeća dobro no sada slijedi period njenog oporavka i pronalaska odgovarajućeg centra i ustanove koji će prihvatiti Nirmelu kao pacijenta.

Kompletan post Mirele Kurtović vam prenosimo u cjelosti, koji je napisan u subotu 15. jula: “Pošto ste stvarno bili uz nas ovaj protekli period otkad je Nirmela bila u Sarajevu na hematologiji punih 7 mjeseci, pa do njenog izmještanja u Tursku na kliniku Memorial, gdje je provela isto 7 mjeseci.

Dužna sam da vam kažem da je Nirmela u Bosni. Mi smo se vratile prije 10 dana. Što se tiče Nirmele ona je dobro hvala Allahu ostale su te posljedice tog izljeva krvi u mozak. Mi se trudimo da to svedemo na što manja oštećenja. Naravno, odmah su problemi nastali, ne mogu da joj nađem odgovarajuću rehabilitaciju.

Ustvari mogu, jer sam donijela upute sa klinike Memorial, ali niko neće da je prihvati jer je u biti hematološki pacijent. Trenutno leži na hematologiji na Kliničkom centru Sarajevo. Moram da kažem da sa te klinike moja Niki, a i mi svi kao porodica, nosimo najgore uspomene.

U ponedjeljak ćemo je kuci izvesti i angažovati fizioterapeuta da radi kući s njom. Nisam zadovoljna njenom rehabilitacijom koju vodi dotična doktorica sa Kliničkog centra, a njena arogancija i njeno ponašanje je prica za sebe. Znači, od ponedjeljka je Nirmela u našoj porodičnoj kući u Kaćunima.

Dužna sam još da vam kažem da je naš dug od 400.000 € ostao ne isplaćen, ja nisam potpisala papire da ćemo mi kao porodica da snosimo te troškove jer nisam mogla (mi to ne možemo).

Osim toga Federalni fond nije još nikad dao odgovor vezano za Nirmelu, a docentica Sofo Alma, šefica klinike Hematologije nije uredno papire poslala, pa sad sve to stoji negdje u nekoj ladici.
Molim dragog Boga da samo moja sestra krene sa oporavkom kako treba u ovoj napaćenoj zemlji, nakon toga cu ispričati svu priču i reći ću sva imena i ko je kako pomogao ili odmogao Nirmeli.
Takve titule i funkcije, a toliko laži i licemjerstva i ljigavosti, ljudske dvoličnosti i zlobe, još nisam srela, kao u medicini. Mi kao porodica smo obustavili sve humanitarne akcije vezano za Nirmelu osim njenog humanitarnog broja, a svakako ću vas obavijestiti o novim detaljima vezano za sve ovo.

Molim vas zovite i podržite moju Nirmelu. Još da naglasim da je moja mama Sajda cijelo vrijeme uz Nirmelu. Hvala vam prijatelji, želim vam svako dobro da vam dragi Bog podari, a prije svega neka vas nagradi zdravljem”, napisala je Mirela Kurtović na oficijelnoj Facebook grupi “Vratimo našu lijepu Nirmelu na noge“
Humanitani broj kojem donirate 2,00 KM, za liječenje Nirmele Kurtović je 090/291-005.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

MILIJUNI UBIJENIH PTICA Najgora kriza s ptičjom gripom u Europi

Europa je ove godine doživjela najgoru krizu ptičje gripe ikad, tokom koje je skoro 50 milijuna ubijenih živinara. Postojanost...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo