spot_img
Petak, 8 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

Nakon proslave 23. rođendana, Davor i Antonio tragično izgubili živote

Velika tragedija je zadesila Oraški kraj, a selo Oštra Luka je obavijeno golemom tugom i nevjericom. U teškoj prometnoj nezgodi koja se dogodila u noći sa subote na nedjelju, na cesti između Tolise i Boka, smrtno su stradala dvojica 23-godišnjih mladića iz O. Luke, Davor Delić i Antonio Kopić.

Nedjeljno jutro je osvanulo s velikim šokom i tugom za mještane O. Luke, koji kažu kako nikada nisu doživjeli sličnu tragediju. Obitelji Delić i Kopić su shrvane bolom i u velikoj žalosti, a sahrana dvojice mladića će biti obavljena sutra (ponedjeljak) u 14,00 sati na mjesnom groblju u O.Luci, nakon obdukcije njihovih tijela u Županijskoj bolnici u Orašju.

U selu se na svakom koraku prepričavaju detalji iz života stradalih mladića o kojima sumještani imaju samo riječi hvale, a njihov prijatelj Elvis, kroz suze ističe da su momci bili za primjer u svemu. Davor je uposlen u Austriji u okolici Graca, a njegovi prijatelji navode kako je došao za vikend u rodni kraj da proslavi svoj 23. rođendan.

Sudbina se okrutno poigrala prema dvojici mladih ljudi, da je upravo nakon proslave rođendana, njihov život okončan na tragičan način. Obojica su u mlađim godinama trenirali nogomet u HNK Orašje i lokalnom NK 19. Srpanja iz O.Luke, družili se prijateljima i voljeli lov i ribolov. Antonio je obožavao glazbu i najviše vremena provodio s prijateljima miksajući hitove u diskoteci gdje je radio kao disko jokej. Prijateljstvo Davora i Antonia je bilo toliko čvrsto i blisko, da su jedan drugom obećali kumstvo.

Snijeg padao od večernjih sati

Istraga će utvrditi okolnosti pod kojima se dogodila nezapamćena tragedija, ali je činjenica da su vremenski uvjeti bili iznimno loši, snijeg je padao od večernjih sati i otežavao promet na cesti koja je u tom dijelu dosta pogodna za brzu vožnju i bez zavoja. Mještani Oštre Luke se prisjećaju da je na cestovnom pravcu između Tolise i Boka zadnjih godina smrtno stradalo čak pet osoba, a najčešći uzroci su, kažu neprilagođena brzina vozila. Prema tvrdnjama osoba bliskih dvojici mladića, oni su osobnim vozilom Mercedes dolazili iz pravca Orašja, dok su dva kamiona bez priključnih vozila dolazila iz pravca Gradačca. Osobno vozilo je najprije ostvarilo kontakt s prvim kamionom, a nakon toga težak udar i s drugim, da bi oba vozila završila u jarku uz cestu. Ubrzo su na mjesto događaja stigli policija, Hitna pomoć iz DZ Orašje i vatrogasci. Kamioni marke Mercedes su u vlasništvu tvrtke Top Šped d.o.o. Gradačac i zbog istrage se nalaze u krugu tvrtke u D.Mahali koja će obaviti provjeru njihove tehničke ispravnosti, dok je pmv prevezeno u PS Orašje.

U izvješću UP MUP-a PŽ uz ostalo se navodi: -Dana 26.02.2023. godine oko 02,55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na Regionalnoj cesti R-464 na lokaciji Gradišta, u kojoj ima ozlijeđenih osoba. Na mjesto događaja upućena je patrola prometne policije PU Orašje koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da su u nezgodi sudjelovali jedno osobno i dva teretna vozila. U nezgodi su vozač i suvozač u osobnom vozilu smrtno stradali. Na mjestu događaja je izvršen očevid, te su poduzete druge mjere i radnje u skladu sa zakonom“, stoji u Izvješću.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM