spot_img
Srijeda, 4 listopada, 2023
spot_img

Nakon Busovače, koncert “Tri vokalna sastava u tri grada” održan i u Vitezu (FOTO)

“Tri vokalna sastava u tri grada” naziv je događaja koji okuplja vrhunske glazbenike iz Lašvanske doline na koncertima koji se održavaju u Busovači, Vitezu i Travniku. Koncert u Busovači održan je koncem listopada, a sinoć i u Vitezu, u župnoj crkvi sv. Juraja.

Projekt, čiji je pokrovitelj Federalno ministarstvo kulture i sporta, zajedničkim snagama realiziraju udruga CESI te Vokalni sastav “Lašvanske dive” iz Nove Bile.

Sinoćnji program pred punom župnom crkvom u Vitezu vodio je Slaven Katava, a sudjelovali su – Vokalni sastav “Lašvanske dive”, Tamburaški sastav HKD-a Napredak Vitez, Vokalni sastav “Ivančice”, Ženski vokalni sastav HKD-a Napredak Vitez te na koncu Matea Popović, učenica pripremnog razreda Srednje glazbene škole Jakova Gotovca Novi Travnik.

Koncert je počeo dvjema skladbama koje su izvele “Lašvanske dive”. Riječ je o njihovim autorskim pjesmama “Travniče moja ljubavi” te “Uz tebe smo Bosno i Hercegovino”. Mladi tamburaši, članovi Tamburaške sekcije HKD “Napredak” Vitez pokupili su simpatije publike izvedbom pjesama “Otišo je otac moj polako” i “Zadnja želja”. Mlada i talentirana djevojka iz Nove Bile, ujedno i učenica pripremnog razreda Srednje glazbene škole Jakova Gotovca Novi Travnik, izvela je pjesmu “Volim te mama”. U nastavku koncerta gošće iz Busovače, Vokalni sastav “Ivančice i prijatelji”, izvele su dvije pjesme “Djevojko mala – mix” te autorsku pjesmu “Dođi u Busovaču”. Dame iz Ženskog vokalnog sastava HKD-a Napredak Vitez otpjevao je dvije pjesme – “Crne oči” i “Tri divojke”. Koncert su zaključile “Lašvanske dive” skladbama “Ne diraj moju ljubav”, “Ajdemo curice” te “Idu dani”, uz glazbenu pratnju prof. Josipa Popovića.

Organizatori ovom prilikom posebno zahvaljuju viteškom župniku fra Velimiru Bavrki na dobrom domaćinstvu i pomoći prilikom same organizacije. Župnik Bavrka se na koncu koncerta kratko i obratio te zahvalio glazbenicima na priređenom vrhunskom glazbenom događaju te posjetiteljima na dolasku.

“Dobro mijenja sve, ovo nije dobro, ovo je izvrsno, ovo je uistinu nešto što je razgalilo naša srca i što je jedino važno. Ovo je koncert koji će se sigurno ponoviti u našoj crkvi”, naglasio je župnik Bavrka.

U nastavku pogledajte fotogaleriju Darija Plavčića, fotografa našeg portala.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti