Srijeda, 6 srpnja, 2022

Najpoznatiji bh meteorolog: Spremite ljetnu odjeću, očekuju nas vreli dani u svibnju

Pročitajte i ovo

Za razliku od proteklih godina kada su se javljali gotovo po voznom redu i čija učestalost je iznosila 16 puta u proteklih 30 godina, izgledno je da će nas ove godine zaobići, kaže Sladić

Nedim Sladić, poznati bh. meteorolog, oglasio se danas na svom Facebook profilu gdje je sa javnošću podijelio vremensku prognozo za predstojeći period u mjesecu svibnju.

On je dao svoj osvrt u vezi vremenske prognoze u periodu od 11-15. svibnja, kazavši kako bi nakon nekoliko godina zahlađenja u ovom periodu ove godine mogli imati prave ljetne temperature.

– Mamericije, Pankracije, Servacije, Bonifacije i Sofija. Dobro poznata imena Hrvatima u periodu od 11. do 15.05, a naročito hrvatskim meteorolozima. Nama koji to manje pratimo uglavnom su dobri orijentiri za zahlađenja koja pristižu sa sjeverozapada Europe, jer navedena imena slove za tzv. “ledene majske svece”, rekao je Sladić.

Za period sredine svibnja Sladić najavljuje temperature i do 30 stupnjevai, što bi trebalo biti posljedica prodora afričke zračne mase.

– Za razliku od proteklih godina kada su se javljali gotovo po voznom redu i čija učestalost je iznosila 16 puta u proteklih 30 godina, izgledno je da će nas ove godine zaobići jer, čini se, i njima smučilo od učestalih jačih zahlađenja ovog proljeća. Umjesto njih, pred sredinu mjeseca nakratko usljed prodora afričke zračne mase uvjetovane jačanjem termobaričkog grebena očekujemo prve vrele dane (temperatura zraka ≥30 °C) u 2022. godini, poručio je on.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Jeste li znali? Poslodavac u FBiH je dužan omogućiti radniku četiri slobodna radna dana zbog vjerskih praznika

Poslodavac u FBiH dužan je radniku omogućiti odsustvo do četiri radna dana zbog vjerskih praznika od kojeg su dva...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo