spot_img
Srijeda, 6 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

Najava: Sutra 22. sjednica Općinskog vijeća Busovača

Busovača, 20. rujna 2023. – Sutra, 21. rujna 2023. godine, s početkom u 10 sati, u prostorijama Općinskog vijeća Busovača održat će se 22. sjednica Općinskog vijeća Busovača. Sjednica je sazvana na temelju članka 49. Poslovnika Općinskog vijeća Busovača – prečišćenog teksta, kako je objavljeno u “Službenom glasniku Općine Busovača” pod brojem 8/13. Sjednicu je sazvao njen predsjedatelj, Marko Šantić.

Na dnevnom redu sjednice nalazi se niz važnih tema i prijedloga, a evo i pregleda ključnih točaka:

1. Izvješće o izvršenju Proračuna Općine Busovača za period I-VI 2023. godine Općinsko vijeće će razmotriti izvješće o financijskom stanju Općine Busovača za prvo polugodište 2023. godine.

2. Prijedlog odluke o davanju ovlaštenja općinskom načelniku – Stara škola Raspravljat će se o prijedlogu odluke koja se odnosi na ovlaštenja općinskog načelnika u vezi s projektom “Stara škola”.

3. Prijedlog odluke o prodaji nekretnine – Stara škola Vijećnici će raspravljati o prijedlogu odluke vezanoj uz prodaju određene nekretnine, također povezane s projektom “Stara škola”.

4. Prijedlog odluke o pristupanju izrade izmjene Regulacijskog plana SRC Pridolci Sjednica će se baviti i prijedlogom odluke vezanim za izmjene u Regulacijskom planu Sportsko-rekreacijskog centra Pridolci.

5. Prijedlog odluke o imenovanju Povjerenstva za izbor članova skupština javnih poduzeća Komunalac i Radio Busovača i članova upravnih vijeća javnih ustanova Centar za socijalni rad i Gradska knjižnica kojima je osnivač Općina Busovača Na sjednici će se razmatrati prijedlog o imenovanju članova različitih tijela u javnim poduzećima i ustanovama koje su osnivač Općina Busovača.

6. Izvješće o radu Udruge dragovoljnih vatrogasaca Busovača Bit će predstavljeno izvješće o radu Udruge dragovoljnih vatrogasaca Busovača za prethodno razdoblje.

7. Izvješće o radu Općinskog javnog pravobraniteljstva za općine Vitez i Busovaču Članovi Vijeća raspravljat će o izvješću o radu Općinskog javnog pravobraniteljstva za općine Vitez i Busovaču.

8. Izvješće o radu registriranih udruga – NVO za 2022. godinu Bit će predstavljeno izvješće o radu nevladinih organizacija na području Općine Busovača za prošlu godinu.

9. Izvješće o radu sportskih klubova za 2022. godinu Razmotrit će se izvješće o radu sportskih klubova tijekom 2022. godine.

10. Informacija o stipendiranju redovnih studenata u akademskoj 2022/2023. godini Vijeće će dobiti informaciju o stipendiranju redovnih studenata za tekuću akademsku godinu.

11. Tekuća pitanja Na kraju sjednice bit će otvoreno vrijeme za postavljanje tekućih pitanja i raspravu o aktualnim temama.

Svi zainteresirani građani mogu pratiti izravan prijenos sjednice na valovima Radio Busovače na frekvenciji 101,9 FM.

Ostanite informirani o događanjima u vašoj općini i pratite izvještaje o sjednici za najnovije informacije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM