spot_img
spot_img
Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024

Na području Busovače, Fojnice i Travnika otkriveno 14 radnika ‘na crno’

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH – Županijskog poreznog ureda Novi Travnik, izvršili su 31. siječnja 26 inspekcijskih nadzora, tzv. akcija, na području Travnika – Vlašića, Fojnice i Busovače.

U toku kontrola inspektori Porezne uprave otkrili su 14 neprijavljenih radnika, tri porezna obveznika koja su obavljala djelatnost bez odobrenja za rad, četiri porezna obveznika koji nisu imali fiskalizirani fiskalni uređaj i 12 poreznih obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja.

Predmet kontrola bila je provjera poštivanja Zakona o fiskalnim sustavima i angažiranje neprijavljenih radnika.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: angažovanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanje fiskaliziranog fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja nadležnog organa zapečaćeno je pet objekata i izdato 17 prekršajnih naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 50.850 KM.

Porezna uprava Federacije BiH – Županijski porezni ured Novi Travnik, će nastaviti aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprječavanju sive ekonomije i u sljedećem razdoblju, a posebno u mjestima koja posjećuje značajan broju gostiju i poziva porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti