Srijeda, 27 siječnja, 2021

Na (ne)službena putovanja FUCZ potrošila skoro 300 tisuća KM

Pročitajte i ovo

MUP SBŽ: Rasvijetljene tri teške krađe u Katoličke crkve

Poduzimajući kontinuirane planske aktivnosti u borbi protiv imovinskih delikata, policijski službenici PS Novi Travnik i PS Vitez uspješno su...

I ovog vikenda škola skijanja na Busovačkoj planini

Univerzalna sportska škola “Alfa” Busovača i ovaj vikend organizira “Školu skijanja” na Busovačkoj planini.   Za sve informacije kontakt: Anto Petrović...

Odluka koja bi mogla podijeliti Europu: ‘‘Cijepljena elita će letjeti, ići u kina… A ostali?‘

Hoće li putovnice biti diskriminatorne? Treba li ih uvoditi prije nego što cjepivo bude dostupno svima? Vi biste na koncert?...
Najveći iznos (140.638 KM) se odnosi na troškove dnevnica u zemlji, stoji u revizorskom izvještaju za prošlu godinu.

Troškovi putovanja zaposlenika Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) na račun FUCZ-a upitna su jesu li bila službena.

Naime, putni troškovi iskazani su u ukupnom iznosu od 286.354 KM, od čega se 256.973 KM odnosi na putne troškove zaposlenika Sektora za organizaciju deminiranja i UES-a, a 29.381 KM na putne troškove administrativnih zaposlenika Uprave.

U okviru navedenih, najveći iznos (140.638 KM) se odnosi na troškove dnevnica u zemlji, stoji u revizorskom izvještaju za prošlu godinu.

‘Pregledom izdanih putnih naloga i izvještaja s obavljenog službenog puta konstatirali smo da nije moguće potvrditi da li se radi o službenom putu u skladu s Uredbom o naknadama troškova za službena putovanja i Pravilnikom o naknadama troškova za službena putovanja državnih službenika i namještenika Uprave”, objavljeno je.

Navedenim aktima je, navode, definirano da se službenim putovanjem na području BiH smatra ono prema kojem je zaposlenik upućen u mjesto udaljeno najmanje 30 km od mjesta rada.

”Prezentirana su nam rješenja o rasporedu i postavljanju na radna mjesta, u kojima nije vidljivo mjesto (adresa) rada, te nismo bili u mogućnosti potvrditi odakle se zaposlenici upućuju na službeni put”, stoji u financijskom izvješću.

Kao primjer navode da je namještenik, raspoređen na radno mjesto u Zeničko-dobojskom kantonu u Žepču, upućuje se na službeni put Usora — Novi Grad, a namještenik raspoređen na radno mjesto u Unsko-sanskom kantonu u Bihaću, upućuje se na službeni put Bosanska Krupa — Sanica — Ključ.

Takoder, obavljenom revizijom konstatirali su da u određenim izvještajima nije vidljiv datum podnošenja izvještaja, niti je naveden kratak opis zadataka (posla) koji su obavljeni na službenom putu, što nije u skladu s članom 16. Uredbe.

”Shodno navedenom, ne možemo potvrditi da su putni nalozi izdati, kao ni da su troškovi nastali po njihovom osnovu obračunati i isplaćeni u potpunosti u skladu s Uredbom”, stoji u revizorskom izvješću za prošlu godinu.

Najčitanije zadnjih 7 dana

- Marketing -

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

- Marketing -

Posljednje objavljeno

Bill Gates: Siromašnije zemlje zaostajat će 6-8 mjeseci s cjepivima protiv covida-19

Siromašnije zemlje u najboljem će slučaju zaostajati 6 do 8 mjeseci s nabavkom cjepiva protiv covida-19 u odnosu na...
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo