spot_img
Srijeda, 4 listopada, 2023
spot_img

MUP ŽSB: Policija zaplijenila indijsku konoplju i speed

U nastavku pojačanih mjera i radnji u cilju suzbijanja zloupotrebe opojnih droga, policijski službenici SKP MUP-a SBK/KSB Travnik su na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik izvršili su pretres porodične kuće, okućnice i pratećih objekata u ulici Donje Osoje, općina Travnik, koji su vlasništvo S.Ć.

Tom prilikom pronađena je određena količina opojne droge koja izgledom asocira na kanabis, sušeni listovi biljke, sjemenke indijske konoplje kao i digitalna vaga, a u dvorištu porodične kuće pronađen je zasad od 66 stabljika indijske konoplje.

Također, u tijeku jučerašnjeg dana, pripadnici SKP MUP-a ŽSB uz asistenciju policijskih službenika PS Busovača, izvršili su kontrolu vozila marke Fiat, registarskih oznaka E25-A-362, kao i vozača A.K. iz Sarajeva. Prilikom pregleda, kod istog je pronađena određena količina opojne droge koja svojim izgledom i načinom pakiranja asocira na opojnu drogu speed.

Navedena lica su lišena slobode a nad istim će biti izvršena kriminalistička obrada, te će Županijskom tužiteljstvu biti podneseno izvješće o počinjenom kaznenom djelu posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga, piše Artinfo.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti