Nedjelja, 4 prosinca, 2022

MUP HBŽ-a traži 60 policajaca

Pročitajte i ovo

Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegbosanske županije raspisao je javni natječaj za prijem 60 policijskih službenika, od čega 55 u čin policajac i 5 u čin mlađi inspektor.

Kako je za Fenu kazao ministar unutarnjih poslova HBŽ-a Marijo Lovrić, obuka za čin policajca koja traje osam, odnosno za čin mlađeg inspektora u trajanju šest mjeseci trebala bi početi u travnju iduće godine.

Kandidati koji ispune uvjete natječaja i prođu obuku, dužnost policijskog službenika trebali bi preuzeti početkom 2024. godine s tim da nakon preuzimanjem dužnosti policijski službenik ima 12 mjeseci probnog rada.

Za troškove obuke i školovanja 60 policajaca Vlada HBŽ-a izdvojila je 250.000 KM.

S obzirom da veliki broj djelatnika MUP-a odlazi u mirovinu u naredne dvije godine; 2023. njih 70, a godinu kasnije još 60; Vlada HBŽ je na prijedlog ministra donijela odluku o odobrenju školovanja 60 kadeta. Jedan dio policijskih službenika je na osobni zahtjev iskoristio i mogućnost uplate beneficiranog staža za razdoblje 1992. – 1996. sukladno odluci Vlade, pa je i zbog toga povećan broj odlazaka u mirovinu po sili zakona, istaknuo je ministar Lovrić za Fenu.

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

ŽUPNE OBAVIJESTI 2. Došašća – A – 04. 12. 2022.

1. Danas je 2. nedjelja došašća. Zornice su u 6:30, a prije zornica ćemo ispovijedati. 2. Raspored ispovijedanja starih i...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo