spot_img
Srijeda, 4 listopada, 2023
spot_img

Mostarski Aluminij ulazi u automobilsku industriju

MOSTAR – Izraelski biznismen koji je preuzeo mostarski Aluminij Amir Gross Kabiri, predsjednik Gospodarske komore Izraela u Mostaru i Židovske općine Mostar u intervjuu za Večernji list naveo je kako je mostarskom Aluminiju vraćena stabilnost.

Kaže da je ponovno postao najveći bosanskohercegovački uvoznik i izvoznik. Najavio je i razvoj gotovih proizvoda koje će izvoziti na europsko tržište.

Po njegovim riječima, Aluminij će na europsko tržište izvoziti dijelove za automobilsku industriju.

– Potpisali smo ugovore sa svjetskim i strateškim kompanijama te time donijeli Aluminiju stabilnost i veliki iskorak na tržišta svijeta, gdje je sada prepoznat kao brend. Mogu reći da je Aluminij točno tamo gdje je, prema mojim planovima, i trebao biti u ovo vrijeme. Ostvarujemo zacrtano, i više od toga.

Ispunili smo mnogo više od onoga što smo u početku planirali. Uskoro ćemo najaviti i razne investicije kako bismo postigli još bolje rezultate. Postignuti rezultati Aluminij Industrije pokazatelj su vizije i uspjeha uprave i radnika, kazao je.

Istaknuo je kako je Aluminij simbol Bosne i Hercegovine, posebice Mostara. Desetljećima je bio, kako su ga nazvali, ”hercegovački div”.

– Nisam znao što to znači, ali sada znam što je to značilo za cjelokupnu ekonomiju i poziciju BiH na ekonomskim i drugim kartama. Zahvaljujući predanim radnicima i potpori vlasti, posebice Vlade Federacije BiH, Aluminiju je vraćena stabilnost. Ponovno je postao najveći bh. uvoznik i izvoznik, kazao je Kabiri.

O tome koliko svjetski trendovi utječu na planove i kakvi su planovi za Aluminij, Kabiri ističe kako s posebnom pozornošću prati globalne trendove i ekonomska kretanja, posebice u ovom izazovnom vremenu raznih poremećaja i kriza, ponajprije energetske.

Po njegovim riječima, u svemu pokušavaju biti nekoliko koraka ispred kako bi na vrijeme reagirali na sve buduće promjene.

– Radio sam s mnogim svjetskim kompanijama. Mnogo sam toga vidio kroz suradnju te sva pozitivna iskustva poslovanja pokušavam prenijeti i u bosanskohercegovački ambijent. I malo-pomalo uspijevamo pomaknuti granice. Imam spreman plan i za krizu i nove iskorake. Poslujem tako da me ništa ne može iznenaditi, istaknuo je Kabiri.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti