spot_img
Subota, 2 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

Mostar bi mogao dobiti investiciju u autoindustriji, investitor spreman zaposliti 2.500 ljudi

Na traženje gradonačelnika došlo je do proširenja Poslovne zone Miljkovići zbog zainteresovanog investitora.

Točka o izmjeni i dopuni Prostornog plana Mostara nažalost jučer nije dobila potrebnu većinu, ali ona će kao takva morati proći ako želimo dobro ovom gradu i ja ću se potruditi da to tako i bude, kazao je gradonačelnik Mostara Mario Kordić.

Na traženje gradonačelnika došlo je do proširenja Poslovne zone Miljkovići.

”Činjenica je da se prije 3, 4 mjeseca nama obratio jedan investitor s nekom mega investicojom. Radi se o 20 tisuća metara četvornih površine i zapošljavanja 2.500 radnika. Autoindustrija je u pitanju. Meni je bitan Mostar i investicije, učinit ću sve što mogu da pokrenem taj ciklus”, rekao je Kordić.

Rekao je kako je na osnovu toga Grad poslao dvije ponude.

”Ponudili smo tri lokacije a da bi ih našli, mjesec dana smo pokušavali naći 100000 kvadrada na jednoj lokaciji jer je investitor imao uvjete. Našli smo tri lokacije i jedna od njih je lokacija u Miljkovićima. S obzirom na konfiguraciju te poslovne zone i zahtjev investitora, našli smo za shodno da proširimo taj dio poslovne zone. I tad sam saznao da je to lokacija gospodina Marušića, a on mi je ponudio da će, ako će netko otvoriti 2.500 ja sam spreman pokloniti, vratiti to gradu, što god”, rekao je i dodao kako je to razlog zbog kojeg je tražio proširenje spomenute zone.

”Ako je jedina prepreka za usvajanje prostornog plana zona Miljkovići, ja ću je povući”, rekao je Kordić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM