Mladić koji je sebi smanjivao po jednu cigaretu dnevno prestao pušiti u 78. godini života

0
107
Mladić nastanjen na Otoci u Sarajevu otkrio je tajnu prestanka pušenja i napokon je svjetu dokazao da je sve moguće ukoliko se dovoljno potrudite i ukoliko dovoljno vjerujete u sebe.

Naime, nakon što je bio strastveni pušač godinama, mladić je, počevši u dvadesetoj godini počeo da smanjuje po jednu ispušenu cigaretu dnevno, da bi u potpunosti prestao pušiti u 78. godini života.

“Bilo je to stvarno teško razdoblje od tih nekih 58 godina, ali čovjek sve predevera moram vam priznati. Kako sam smanjivao jednu po jednu dnevno tokom svih ovih godina, moram priznati da sam povratio kontrolu nad sobom, svojim zdravljem i svojim životom. Uspio sam napokon da dovedem sebe u red i da napokon prestanem puštii nakon više od 60 godina aktivnog udisanja dima. Sve je u samokontroli, vjerujte mi, nisam ni ja mogao da zamislim da će ova taktika sa smanjivanjem po jedne cigare dnevno da upali ali je upalila i evo čitavih 58 godina kasnije izvukao sam i tu posljednju iz kutije i rekao sebi da više za mene nema nijednog dima pa ni uz rakiju i pivu” – izjavio je za naš portal uzor svim pušačima, Refko Dim.

Refko, iako u osmoj deceniji života, planira da o svom postignuću napiše lifestyle knjigu i vodič ka uspješnom odvikavanju od udisanja nikotinskog dima, jer, kako kaže na kraju našeg razgovora, ako je on mogao da pobjedi sebe, možemo svi.

Napomena: Tekst je satiričnog karaktera preuzet s portala ŠATRO.INFO