spot_img

Mladić iz BiH otišao u Njemačku raditi kao medicinar pa uspavljivao pacijente kako bi ih pokrao

Njegov posao bio je da se brine i pomaže starijima, ali ih je, umjesto toga, sedirao i pljačkao, prenosi njemački Bild priču o Dervišu B. (26), medicinskom tehničaru iz Bosne i Hercegovine.

Derviš B. je osumnjičen da je potkradao štićenike gerijatrijskog doma u Vupertalu, gdje je radio. I dok je on lišen slobode na osnovu jednog slučaja, 60-godišnje pacijentkinje doma, javni tužitelj je naredio da se provjere i svi drugi slični slučajevi u ovom domu.

Slučaj policiji je prijavio upravnik doma, koji je rekao da je informacije o svemu dobio od drugih medicinskih tehničara. Kako piše Bild, a prenosi Radiosarajevo, bh. medicinski tehničar hvalio kolegama šta je uradio, a oni su ga prijavili rukovodstvu doma.

Trenutno je fokusu slučaj 60-godišnje pacijentkinje, nakon čega je sve i otkriveno, ali navodno je Derviš B. pričao kolegama da je to radio i ranije. Ova pacijentkinja je bila toliko sedirana lijekovima, da je pala sa hodalicom, koju je koristila. Policija je lišila slobode osumnjičenog nakon kratkog saslušanja svjedoka.

I ostale, navodne žrtve ovog medicinskog tehničara bit će saslušane i pregledane, jer niko od njih nema bilo kakve vidljive ozljede, za razliku od posljednje žrtve, koja je pala od sediranosti.

Ukoliko se optužbe dokažu i on bude osuđen, očekuje ga ozbiljna zatvorska kazna jer je riječ o teškoj krađi i nanošenju opasnih tjelesnih ozljeda.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti