Mladi busovački glazbenici obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje (FOTO)

0
182
Sinoć je u holu Srednje škole “Busovača” održan koncert Osnovne glazbene škole Jakova Gotovca Novi Travnik, područnog odjela Busovača, a u povodu obilježavanja Dana kruha i zahvalnosti.

U školskom dijelu koncerta nastupili su učenici Područnog odjela Busovača, a zatim je uslijedio glazbeno – scenski prikaz u izvedbi vokalnog sastava Gloria, profesorice Ivanele Brković i župnika župe sv. Ante Padovanskog u Busovači fra Zorana Jakovića koji su izveli odlomke iz djela Meše Selimovića i Ive Andrića o Domovini, zavičaju i ljubavi prema rodnoj grudi.

„Večerašnji koncert održan je u značenju Dana kruha i zahvalnosti, a ujedno i zahvalnosti za podršku i za roditelje, učenike i nastavnike. Posebno mi je drago što su večeras svoj prvi nastup imali naši najmlađi glazbenici, učenici pripremnog i prvog razreda. Podržat ćemo ih i u daljnjem radu i vjerujem da će uspjeti ustrajati na putu ovog glazbenog obrazovanja. Danas je Dan žalosti, ali mi smo odlučili održati ovu našu školsku aktivnost, jer smo se dugo pripremali, a pogotovo naši najmlađi. Stoga smo na početku koncerta minutom šutnje, na dostojanstven način, odali počast poginulim policajcima “, kazala je voditeljica Područnog odjela prof. Davorka Dujmušić.