spot_img
Četvrtak, 7 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

Memorijalni turnir Stjepan Šimić-Šime (Barba)

-Uprava rukometnog kluba Nova Bila odlučila je da organiziranjem turnira oda počast jednom od najvećih rukometnih legendi sa naših prostora. Naš Šime tragično je preminuo 2013. godine, ali svojim djelima kroz život ostavio je veliki trag i pečat na povijest rukometa u Srednjoj Bosni i našoj Novoj Biloj.

-Rukometno iznimno popularni Barba, rodom iz Sovića u općini Grude, kao osamnaestogodišnjak daleke 1957./58. rukometom je zarazio grad Vitez, a vrlo uspješno igrao je i trenerski vodio i snažni i popularni „Borac” iz Travnika. Poslije rata udario je temelje rukometu u Međugorju, bio je prvi izbornik rukometne reprezentacije Rukometnog saveza Herceg-Bosne, od NOVE BILE je napravio snažnu rukometnu sredinu, a desetci njegovih učenika kasnije je igralo u jakim klubovima bivše države, a neki, poslije rata i u reprezentaciji BiH i Hrvatske s kojom su osvajali i vrijedna europska i svjetska odličja.

-Turnir će se održati u NEDJELJU 12.02.2023. godine s početkom u 11:00h.

-Prije početka turnira uprava kluba će polaganjem cvijeća i paljenjem svijeće na groblju odati počast našem pokojnom Šimetu.

-Na turniru pored domaćina RK Nova Bila nastupit će još:
*HRK Međugorje
*RK Jajce

-Turnir će svojim prisustvom uveličati i dvije ekipe VETERANA gdje će odigrati revijalnu utakmicu.
Tako će veterani Rukometnog kluba Nova Bila odmjeriti snage protiv veterana Rukometnog kluba Čelik Zenica.

-Pozivamo sve naše navijače, simpatizere i bivše članove našeg kluba da svojim dolaskom uveličaju ovaj turnir.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM