Subota, 26 studenoga, 2022

Marjanović sa predstavnicima REZ-a, uskoro poziv mladima za mentorsku i financijsku podršku prilikom razvoja i pokretanja poslova

Pročitajte i ovo

Načelnik Boris Marjanović sastao se danas, 12. listopada sa projekt menadžerom Regionalne ekonomske zajednice „REZ“ d.o.o Kenanon Kesićem.

Tijekom sastanka razgovaralo se o dosadašnjoj suradnji Općine Vitez i REZ-a, kao i o perspektivama za jačanje partnerstva. Posebno je naglašen projekt „Suradnjom do bolje konkurentnosti – KSB“ koji realizira Lokalno partnerstvo zapošljavanje KSB (LPZ KSB) te ima za cilj unapređenje lokalnog sustava podrške zbog smanjenja broja nezaposlenih i njihovog jačeg aktiviranja na tržištu rada sa fokusom na teže zapošljive skupine.

Trenutno se provode projektne aktivnosti na jačanju poduzetničke infrastrukture za start-up podršku u općini Vitez. U tijeku su adaptacije prostora za start-up podršku na način koji je prihvatljiv mladima za rad i suradnju na razvoju vlastitih poslovnih ideja.

Tijekom listopada će biti objavljen i javni poziv za start-up podršku mladima do 35 godina za sudjelovanje na poduzetničkoj obuci prema ISIYB (Start and Improve Your Business – Započni i unaprijedi posao) metodologiji Međunarodne organizacije rada kao i za mentorsku i financijsku podršku prilikom razvoja i pokretanja poslovnih ideja.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje KSB je jedno od 20 partnerstava uspostavljenih u BiH u okviru projekta “Podrška Europske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II” (LEP II), kojeg Europska unija financira s 4 milijuna eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (MOR). Ovaj projekt ima za cilj kroz lokalna partnerstva za zapošljavanje doprinijeti poboljšanju zapošljavanja u lokalnim zajednicama i unaprijedi vještine i prilike za zapošljavanje osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada.

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Državljanin BiH skrivio stravičnu nesreću kod Ivanić Grada u kojoj je jedna osoba poginula i jedna teško ozlijeđena

Policijskim očevidom prometne nesreće na A3 kod Ivanić Grada, u kojoj je poginula 73-godišnjakinja, utvrđeno je da je nesreću...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo