spot_img
Subota, 9 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

HOROR U MAĐARSKOJ

Majka bebe iz vinograda pod istragom za ubojstvo: ‘Bila je bez odjeće, upetljana u žbunje‘

Novorođenče pronađeno u vinogradu u Mađarskoj je umrlo, a majka je pod istragom za ubojstvo, piše u subotu Večernji list, navodeći da je majka nakon poroda ostavila dijete i došla u osječku bolnicu.

Kada su je pronašli, bila je upetljana u žbunje, a u ručicama je stiskala grančice. Bez odjeće i dekice, na tlu, tek rođenu bebu pronašli su mađarski policajci. Začuo se na trenutak i njezin slabašni krik. Kako se pretpostavlja, rodila ju je 31-godišnja Hrvatica u vinogradu u Mađarskoj i tamo ju je i ostavila.

Rodilja je potom otišla u Osijek, gdje je zaprimljena u bolnicu. Liječnici su tamo, kako se priča, shvatili što se dogodilo pa su alarmirali policiju. Paralelno, mađarski policajci i liječnici svim su se silama trudili spasiti nesretno novorođenče, no ono je na kraju izgubilo bitku za život, navodi dnevnik.

“Obično vam pokazujemo raznolikost i zanimljivost policijskog posla. Sada, međutim, pišemo o priči koja ilustrira najteži, najmračniji dio, što je užasno stresno ne samo fizički nego i psihički. Pogotovo kada na kraju izgubimo unatoč svoj borbi i odlučnosti”, napisala je mađarska policija uz snimku pronalaska djeteta koju su objavili na internetu.

“Unatoč kontradiktornim informacijama, naši su policajci, zajedno s hrvatskim kolegama, otkrili gdje tražiti novorođenče. Zahvaljujući velikoj sreći i odlučnosti naših policijskih službenika, na vrijeme su pronašli bebu ostavljenu samu, koju je naš kolega koji ima medicinsku kvalifikaciju stabilizirao na licu mjesta do dolaska hitne pomoći i neonatološkog tima”, izvijestila je mađarska policija.

Nakon zbrinjavanja novorođenče je helikopterom hitne pomoći prevezeno u bolnicu, gdje je, nažalost, unatoč svim liječničkim naporima kasnije preminulo. Policijski stožer mađarske Baranjske županije naredio je istragu protiv žene zbog ubojstva.

Rodilja je, navodno, u osječkoj bolnici ispričala što se dogodilo, no ispostavilo se – prekasno.

“Klinika za ginekologiju i opstetriciju Kliničkog bolničkog centra Osijek zaprimila je rodilju koja je sama rodila izvan naše zemlje. Klinički bolnički centar Osijek obavijestio je Drugu policijsku postaju Osijek isti dan te osječki Centar za socijalnu skrb. Pacijentica je danas otpuštena kući u dobrom kliničkom stanju”, kazali su jučer iz ravnateljstva Kliničkog bolničkog centra Osijek.

Slučaj preminule tek rođene bebe istražuje i osječko-baranjska policija, ali zbog njegove osjetljivosti ne smije iznositi nikakve detalje, piše novinarka Večernjeg lista Suzana Lepan Štefančić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM