spot_img
spot_imgspot_img
Subota, 24 veljače, 2024

‘Ljudska greška uzrok je željezničke nesreće u kojoj su poginule 43 osobe’

Jedna od najgorih željezničkih nesreća u Grčkoj, koja je odnijela najmanje 43 života, nastala je zbog “tragične ljudske pogreške”, rekao je premijer zemlje Kyriakos Mitsotakis.

Premijer Kyriakos Mitsotakis oglasio se nakon što je obišao mjesto direktnog sudara putničkog i teretnog vlaka u utorak navečer.

Lokalni načelnik šef željezničke stanice optužen je za ubojstvo iz nehaja, a grčki ministar prometa podnio je ostavku. U nesreći su poginule najmanje 43 osobe i očekuje se da će broj povrijeđenih rasti.

Nesreća se dogodila u utorak nešto prije ponoći. Putnički vlak koji je prevozio oko 350 ljudi sudario se s teretnim vlakom dok je izlazio iz tunela nakon što je napustio grad Larissa. Još uvijek nije jasno zašto su se dva voza našla na istom kolosijeku.

Šef stanice, koji je zadužen za signalizaciju, negira krivnju i za nesreću okrivio mogući tehnički kvar.

Nakon što je posjetio mjesto, Mitsotakis je rekao da sve ukazuje na “tragičnu ljudsku pogrešku”.

Sud će obaviti svoj posao, rekao je u televizijskom obraćanju. Ljudi će odgovarati, a država će biti na strani naroda.

Najavljujući svoju ostavku, ministar prometa Kostas Karamanlis izjavio je: Kada se dogodi nešto tako tragično, nemoguće je nastaviti i pretvarati se da se nije dogodilo.

Sindikati kažu da sudari imaju više faktora i da je nesreća istakla kronične nedostatke, uključujući nedostatak osoblja, neispravne signale i zastarjele objekte, piše Klix.ba.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM