Linija lutki s Downovim sindromom nagrađena kao najbolja igračka godine

Lijepo je vidjeti da u vremenu kad pojedine zemlje nastoje iskorijeniti Down sindrom politikom pobačaja, postoje napori da se djeca s ovim sindromom koja su voljena i prihvaćena u svojoj obitelji osjećaju tako i u svojoj okolini i čitavome društvu.

Lutkice dječaka i djevojčica s Downovim sindromom svijetle i tamne kože proizvela je španjolska tvrtka Miniland kako bi pružila svoj djeci priliku da se osjećaju uključeno te kako bi dijete koje se njome igra moglo u lutki pronaći svoje vlastite karakteristike, piše portal Positizie.

Iz tog razloga Španjolsko udruženje proizvođača igračaka (AEFJ) odabralo je za “Najbolju igračku 2020. godine koju je odabrao žiri” kolekciju lutki s Downovim sindromom ove tvrtke koja djeluje više od pola stoljeća sa sjedištem u gradu Alicante u Španjolskoj.

Žiri je liniju Miniland Dolls odabrao za najbolju među 81 različitom igračkom od 24 različita španjolska proizvođača igračaka.

Ovom, ali i drugim kolekcijama tvrtka već dugo radi na razvoju sve boljeg uključivanja raznolikosti, pa su tako u liniju uvedene lutke s različitim bojama kose, plavom, smeđom i crvenom te različitim bojama kože, različitim nijansama svjetle i tamne boje te različitim vrstama crta lica: azijskim, južnoameričkim, afričkim.

Prema tvrdnjama direktorice marketinga tvrtke Victorije Orruño, obitelj Miniland Dolls neprestano raste i osluškuje zahtjeve potrošača za proizvodima koji mogu odražavati i uključivati ​​sve više i više djece.

Tvrtka pobjedu komentira ovim riječima:

„Jako smo sretni što smo dobili ovo važno nacionalno i međunarodno priznanje i nije moglo biti u bolje vrijeme, jer smo u mjesecu senzibiliziranja o Downovu sindromu. Zbog toga jača i naša predanost kako bismo djeci omogućili normalan život, poštivanje i integraciju od djetinjstva te nas to potiče da i dalje dajemo prostor i činimo vidljivima one skupine kojima je to najpotrebnije.”

Pobjednička tvrtka od početka je bila proizvođač edukativnih igara, nastojeći prenijeti svoje vrijednosti na sve svoje proizvode, kao što je to slučaj s ekološkom linijom koja želi podići svijest o vrijednostima okoliša ili s linijama kojima se usredotočuju na različite obrazovne aspekte kao što je višestruka inteligencija, među kojima su emocionalna, matematička i logičko-prostorna inteligencija.

Lijepo je vidjeti da u vremenu kad pojedine zemlje nastoje iskorijeniti Down sindrom politikom pobačaja, postoje napori da se djeca s ovim sindromom koja su voljena i prihvaćena u svojoj obitelji osjećaju tako i u svojoj okolini i čitavome društvu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Poznate nove cijene cigareta nekih proizvođača u BiH

FOTO: Stotine lampiona u sjećanje na nevino ubijene u Križančevom selu