spot_img

Lijepa gesta: Josip Mravak iz Busovače tijekom hodočašća u Međugorje pomogao poljskoj turistkinji

Nedavno smo objavili vijest o hodočašću Busovljaka u Međugorje. Na tom hodočašću, naši Busovljaci su na ovom nimalo laganom poduhvatu upoznali drage ljude, a mnogima su i pomogli u nevoljama.

Agnieszka Badzinska, turistkinja iz Poljske, dijeli svoje iskustvo iz prve posjete Bosni i Hercegovini, a posebno ističe kako joj je pomogao Josip Mravak iz Busovače. Josip koji je hodočastio u Međugorje bio je jedina osoba u svojoj grupi koja je govorila engleski i tako se pokazao kao pravi ambasador svoje zajednice.

Njegova ljubaznost i susretljivost nisu samo olakšali Agnieszki putovanje, već su joj omogućili da se osjeća dobrodošlo i sigurno u novoj zemlji.

Turistkinja iz Poljske ističe kako je Josip uložio svoje vrijeme i trud da joj pomogne, što je ostavilo dubok dojam na nju.

Njegova pomoć bila je neprocjenjiva i reflektirala je toplinu i gostoljubivost ljudi iz Busovače i Bosne i Hercegovine općenito.

Ostali članovi grupe hodočasnika iz Busovače, koji poznaju teren i turističke atrakcije, također su Agnieszki pružili korisne informacije kako bi joj olakšali posjetu svim turističkim lokacijama.

Na svom Facebook profilu, Agnieszka je posebno zahvalila Josipu Mravku, napisavši: “Hvala ti, čovječe, na pomoći i izdvojenom vremenu! Mnogo ste mi pomogli, imala sam sreću upoznati vas! Nadam se da ste se zabavili u Međugorju.”

Još jedan pokazatelj kako su naši Busovljaci susretljivi i spremni pomoći u nevolji, bez obzira koja osoba je u pitanju, što je za svaku pohvalu.

Agnieszka je posjetila i Mostar, grad koji ju je impresionirao svojom kulturnom mješavinom, tragovima rata i predivnim geografskim položajem. Posebno ju je fascinirala Stara čaršija, koja je istinski odraz bogate povijesti i tradicije ovog područja.

Kampiranje blizu granice s Crnom Gorom bilo je nezaboravno, iako je primijetila mnogo proruskih grafita i smeća koje je sama počistila. Noć je provela okružena kravama i psom na lancu koji je čuvao kamp, što je dodalo avanturistički element njenom boravku.

Nakon posjete Crnoj Gori, ponovno se vratila u Bosnu i Hercegovinu, gdje je otkrila idilično mjesto uz rijeku. Provela je noć u udobnoj brvnari i uživala u gostoljubivosti lokalnih stanovnika, uključujući Seka Frizer i Ivana Andrejića, kao i zabavnom paru iz Estonije, Kristiana Baikova i Lisanne Näab.

Nakon intenzivnih dana putovanja, Agnieszka ističe kako Bosna i Hercegovina ostavlja dubok dojam svojom prirodnom ljepotom i gostoljubivošću ljudi. Iako infrastruktura i mentalitet možda podsjećaju na Poljsku iz 70-ih, lokalno stanovništvo je izuzetno prijateljski i uslužno. Cijene su povoljne, a hrana ukusna, što čini ovu zemlju idealnom destinacijom za ljubitelje prirode i autentičnih iskustava. Agnieszka također apelira na sve posjetitelje da pokupe smeće za sobom kako bi očuvali prirodu koju toliko vole.

IZVOR: Hrvatski.ba

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti