spot_img
spot_img
Utorak, 28 svibnja, 2024

Lidl se širi na tržište BiH, zaposlit će 2.000 ljudi

Trgovački lanac Lidl proširit će svoje djelovanje i na Bosnu i Hercegovinu, potvrdili su u utorak predstavnici te tvrtke tijekom susreta s bosanskohercegovačkim ministrom vanjske trgovine i gospodarskih odnosa Stašom Košarcem.

Iz sjedišta Ministarstva vanjske trgovine BiH potvrđeno je kako su predstavnici Lidla ministru Staši Košarcu obrazložili planove za uspostavu mreže trgovina u BiH, a kao dokaz ozbiljnih namjera naveli su da ta tvrtka kod Sarajeva već počinje s pripremama za gradnju logističkog centra.

Izvršni direktor u Lidlu Dean Sunek i voditelj jednog od odjela Marjan Miković predstavili su “ambiciozni plan” po kojemu bi u idućih nekoliko godina ova tvrtka otvorila svoje prodavaonice u svim sredinama u BiH u kojima živi više od 30 tisuća stanovnika, navodi se u priopćenju Ministarstva vanjske trgovine i gospodarskih odnosa BiH.

Na taj način u BiH tvrtka ujedno planira zaposliti oko dvije tisuće osoba te osigurati zastupljenost bosanksohercegovačkih proizvoda u svom prodajnom asortimanu.

U BiH trenutačno od svih inozemnih trgovinskih lanaca značajniji tržišni udio imaju samo Konzum i Mercator, dok je Lidl prvi lanac s europskog tržišta koji je pokazao interes poslovati.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti